Test pisanja

Kako pišete slovo X? Jeste li znali da to može otkriti puno o vašoj osobnosti?

Objavljeno: 10.06.2024. zagorjeinternational

Način na koji pišemo slova obično se formira već u djetinjstvu te uz manje preinake, ostaje isti kroz život. Stoga nije neobično da postoji čitava znanost koja povezuje način pisanja s karakternim osobinama ljudi.

U analizi rukopisa najviše se gleda brzina kojom pišemo, jačina pritiska olovke na papir, položaj slova i riječi, razmak između njih, zatim veličina, oblik, zaobljenost, nagnutost slova, a slavna grafologinja Kathi McKnight kaže kako mali grafološki test osobnosti možete napraviti i sami – tako da jednostavno napišete slovo X, prenose 24sata.

McKnight je analizirala rukopise brojnih poznatih i slavnih, od Oprah do Baracka Obame. Većina ljudi kazala je kako X pišu prema broju 7 u grafici, najprije povuku kosu crtu s lijeve na desnu stranu, a zatim povlače preko toga drugu kosu crtu. Analitičarka ističe kako je to ujedno i ispravan način pisanja tog slova.

– To je balansirani način pomicanja olovke. Promislite: pišemo s lijeva na desno, od lijeve do desne margine. Započinjemo s pisanjem na lijevoj strani i nastavljamo na desno. Kod printanja, započinjemo na vrhu i nastavljamo prema dnu stranice – objašnjava ona. Sve drugo promatralo bi se kao regresivni ispad, a to, nastavlja analitičarka rukopisa, pokazuje buntovništvo, negativan odnos prema sebi i stalan život u prošlosti.

Načini pisanja slova X

Ako X pišete počevši od donjeg desnog ugla, to govori da želite napredovati, ali ste zapeli u prošlosti. Ako počinjete iz donjeg lijevog ugla, a zatim iz desnog, vi ste otpadnik koji se silno želi katapultirati iz svoje prošlosti, no teško vam je krenuti naprijed.

Počevši pisanjem iz gornjeg desnog ugla pokazujete da ste buntovnik bez razloga. Zato što vam je samo druga crta koju pišete onako kako bi trebalo, iz gornjeg desnog u donji desni ugao, to govori da se pokušavate fokusirati na budućnost, no dio vas još mami da se vratite u prošlost, kao da vozite čitavo vrijeme gledajući u retrovizor.

Ispravan je samo prvi dio pisanja koji započinjete od gornjeg desnog prema donjem desnom uglu, ali drugi dio kad iz donjeg lijevog krećete prema gornjem desnom uglu otkriva da ste čovjek koji se ne slaže s postojećim pravilima. Dobro je živjeti po svom, zar ne? Budući da započinjete iz donjeg lijevog ugla, vi pratite trendove i dobro se snalazite u tome. U školi ste vrlo vjerojatno učili pisati baš na ovaj način. To indicira da ne želite izbjegavati normu i volite red i mir. Ako započinjete u gornjem desnom uglu, više volite razmišljati izvan okvira.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba