Okrunjeni su nagradom ‘Antun Mihanović’ te su im radovi tiskani u ovogodišnjem Zborniku

BRAVO! Ovo su najbolji mladi pjesnici i likovnjaci iz KZŽ

Objavljeno: 10.06.2024. zagorjeinternational

Kako smo najavili, u Klanjcu je u petak održana 18. dodjela Pjesničke nagrade “Antun Mihanović“ i dodjela likovnih nagrada za učenike osnovnih i srednjih škola Krapinsko – zagorske županije.  

Pjesničke nagrade Antun Mihanović dodijeljene su u kategoriji srednjih škola Emi Mraz (1. mjesto), Jani Krušelj (2. mjesto) i Lari Lukić (3. mjesto), u kategoriji viših razreda osnovnih škola Patriku Krznaru (1. mjesto), Ivoni Drempetić-Hrčić (2. mjesto) i VIdu Petricu (3. mjesto), u kategoriji nižih razreda osnovnih škola Martinu Borošaku (1. mjesto), Juraju Tuđenu Curmanu (2. mjesto) te Maji Škvorc i Janku Brozu (3. mjesta), kao i u kategoriji učenika s posebnim obrazovnim potrebama Ivanu Kurelji (1. mjesto), Davoru Žiliću (2. mjesto) i Teni Bezik (3. mjesto). 

Likovne nagrade uručene su u kategoriji srednjih škola Ani Galić (1. mjesto) i Kristijanu Kveštaku (2. mjesto), te u kategoriji osnovnih škola Janu Rinarelliu (1. mjesto) te Nikolini Švigir i Nini Horvatin (2. mjesta). 

Leonardu Kamenečkom dodijeljena je nagrada za grafičko rješenje Zbornika radova pristiglih na natječaj. 

Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek te ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Antuna Mihanovića Klanjec Adrijana Čelec, dok je u dodjeli nagrada sudjelovala i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Krapinsko – zagorske županije i predsjednica Gradskog vijeća Klanjca Mirjana Smičić Slovenec. 

Uz glazbeni i plesni program Osnovne škole Antuna Mihanovića, čitali su se nagrađeni stihovi, promoviran je Zbornik radova s ovogodišnjeg natječaja, a mogla se razgledati i izložba likovnih radova pristiglih na natječaj koja je za ovu prigodu također postavljena u Spomen-parku znamenitih Klanjčana. 

Dodjelu Pjesničke nagrade Antun Mihanović već tradicionalno organizira Gradska knjižnica “Antun Mihanović“ Klanjec uz godišnjicu rođenja autora hrvatske himne. 

Brojne okupljene u Spomen-parku znamenitih Klanjčana pozdravio je i župan Željko Kolar.  

– Drago mi j da ste prepoznali vrijednosti koje sa sobom nose nagrade Antun Mihanović te vjerujem da ćemo kroz godine doći do toga da će sve škole s područja naše županije sudjelovati u ovom natječaju. Znamo koliko je ova tema bitna te još jednom čestitam svima koji su nagrađeni i zahvaljujem organizatorima te svim učenicima i mentorima koji su se odazvali na natječaj – poručio je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba