APSURD: Ministarstvo naložilo Gradu Varaždinu smanjenje broja djece u vrtićima

BOSILJ: Neki su stvarno ‘odlijepili’ od stvarnosti – upoznat ćemo pravobraniteljicu s ovim sramotnim prekršajnim nalogom

Objavljeno: 10.06.2024. zagorjeinternational

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj nazvao je sramotnim prekršajni nalog inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih po kojem u Dječjem vrtiću Varaždin moraju smanjiti za 100 broj zdrave djece ili za 25 s posebnim potrebama, piše Dnevnik.hr

– Imamo slučaj da su neki stvarno ‘odlijepili’ od stvarnosti pa smo dobili prekršajni nalog jer se ne držimo državnog pedagoškog standarda. U gradskim vrtićima imamo 25 djece s posebnim potrebama, a prema državnom pedagoškom standardu ispada da bi trebalo svaku grupu gdje se nalazi takvo dijete smanjiti za četiri zdrava djeteta – kazao je Bosilj. 

Objasnio je da bi prema tom rješenju trebalo ili smanjiti za 100 broj zdrave djece ili za 25 broj djece s posebnim potrebama. Dodao je kako inspekcija uopće ne želi primiti na znanje da Grad Varaždin, koji je osnivač i vlasnik Dječjeg vrtića Varaždin, izdvaja 325 tisuća eura kao jedini grad u Hrvatskoj za nadstandard, za pomoćnike u vrtićima. 

Nalog su dobili, kazao je gradonačelnik umjesto da ih potiču i pohvale s obzirom na to da svako dijete ima svojeg pomoćnika, a rade i na inkluziji, odnosno navikavaju djecu da ima i djece s posebnim potrebama. 

Najavio je da će svakako uložiti žalbu i sve ‘tjerati do kraja’. 

– Upoznat ćemo sve medije u Hrvatskoj i pravobraniteljicu za prava djece s ovim sramotnim prekršajnim nalogom – rekao je Bosilj. 

Bosilj je najavio novu sjednicu Gradskog vijeća, istaknuvši pritom da će biti riječi i o proračunu Grada Varaždina koji je težak oko 125 milijuna eura te da je to najveći proračun koji je Grad ikad u povijesti imao. 

– U rebalansu proračuna najbitnije stavke su povećanje za dječje vrtiće Grada Varaždina i privatne vrtiće. Za to ćemo izdvojiti milijun eura više – istaknuo je Bosilj.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba