Bicikliste očekuju i u općini Cestica. Dođite i vi

U tijeku su posljednje pripreme za biciklističku utrku Tour of Slovenia 2024.

Objavljeno: 09.06.2024. zagorjeinternational

U tijeku su posljednje pripreme za ovogodišnju biciklističku utrku Tour of Slovenia 2024., a koja će jednim dijelom u 1.etapi, u srijedu 12.lipnja, proći kroz područje općine Cestica.

Biciklisti će preko Ormoškog mosta ući u područje općine, nadalje kroz Virje Križovljansko do Cestice i zatim glavnom cestom do Dubrave Križovljanske gdje će kod Caffe bara ‘Zeko’ ući natrag u Sloveniju. Prolazak biciklističke utrke kroz općinu Cestica očekuje se između 15 i 15.20 sati.

Pozivaju se svi mještani da u to vrijeme izađu na ulice i daju podršku biciklistima koji sudjeluju u utrci. Kao i prethodnih godina, utrku će uživo prenositi Eurosport, globalna sportska televizijska mreža, kao i RTV SLO 2. Cijelo vrijeme će utrku pratiti i helikopter iz kojeg će se emitirati utrka, a gledatelji će se također moći i diviti slikama krajolika kroz koji utrka prolazi. Iz tog razloga mole se svi koji posjeduju dronove za osobno korištenje da je u to vrijeme prolaska utrke strogo zabranjeno korištenje dronova.

O utrci

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Slovenia, koju organizira Biciklistički klub Adria Mobil , već je nekoliko godina najveći i najpopularniji biciklistički događaj u Sloveniji. U šest godina suradnje Tour of Slovenia s emiterima Eurosport i RTV Slovenija utrku je na televiziji pratilo više od 56 milijuna, a samo prošle godine više od 10 milijuna.

Ugostivši brojne bicikliste i timove svjetske klase od svog pokretanja prije više od 30 godina, Tour of Slovenia se etablirao kao događaj međunarodnog značaja.

U svojoj bogatoj povijesti utrka je postala jedinstveni sportski događaj koji raznolikim etapama povezuje mjesta diljem Slovenije, privlači veliki broj gledatelja, a povezuje i mjesta susjednih zemalja uključujući ove godine i područje općine Cestica. Pojedinačne etape vode pored atraktivnih sela, mjesta i gradova te prirodnih i kulturnih znamenitosti koje vrijedi obići nakon utrke.

Podsjetimo, ovogodišnja utrka će imati pet etapa, start će biti u srijedu, 12. lipnja u Murskoj Soboti, a cilj u nedjelju, 16. lipnja u Novom Mestu. U pet dana biciklisti će svladati ukupno 840 kilometara.

Start prve etape bit će na Slovenskoj cesti u Murskoj Soboti, a trasa će bicikliste voditi kroz tri susjedne zemlje, Austriju, Mađarsku i Hrvatsku, što ovu etapu čini jedinstvenom na europskom prostoru.

1. ETAPA: Murska Sobota – Ormož

Kada: 12. lipnja 

Start: 11.15 sati

Cilj: 15.45 – 16.30 sati

TV prijenos uživo: 13.30 – 15.50 sati (RTV SLO 2, Eurosport) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba