Veliko nevrijeme

KAO U FILMU KATASTROFE: Ogromne poplave u Austriji nosile automobile

Objavljeno: 09.06.2024. zagorjeinternational

Nakon jakog nevremena u dijelovima Austrije, pojedina biračka mjesta za izbore za Europski parlament bila su nedostupna ili ih je jako nevrijeme uništilo. To je bio slučaj s biračkim mjestima u južnoj pokrajini Štajerskoj, točnije u selu Deutschfeistritzu s oko 4000 stanovnika sjeverno od Graza, prenosi Hina.

Vlasti su vrlo brzo reagirale i premjestile pogođena biračka mjesta. Prema vlastima, ne očekuje se da će to utjecati na izbore. U općinama su postavljeni natpisi gdje se nalaze nova biračka mjesta, a dužnosnici su u velikoj mjeri objavili promjene putem društvenih medija. Jako nevrijeme pogodilo je sinoć regiju Štajerske. Bujične poplave oštetile su kuće i odnijele automobile. Rijeka Übelbach izlila se iz korita nakon obilnih padalina, a meteorolozi su izvijestili da je u kratkom razdoblju u regiji palo više od 100 milimetara kiše.

Odron blata pogodio je autocestu kod Graza, koja je zbog gomile zemlje i smeća zatvorena u oba smjera. Snažni vjetrovi uzrokovali su i pad brojnih stabala na ceste, što je dovelo do zatvaranja nekoliko prometnica, rekao je glasnogovornik policije. Vatrogasne jedinice angažirane su u velikom broju kako bi otklonile štetu, s više od 800 operacija povezanih s olujom samo oko Graza, izvijestio je list Kleine Zeitung.

Starački dom u Neudauu u Štajerskoj evakuiran je jer je bio pod vodom. Glasnogovornik civilne zaštite rekao je da je ukupno 40 ljudi prebačeno na sigurno. Dok se vrijeme danas isprva smirilo, meteorolozi su upozorili na moguće nove grmljavinske oluje tijekom dana, osobito u regiji zapadnog Tirola.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba