Turizam u Hrvatskoj

“Gosti su postali oprezni, događa se jedna anomalija”

Objavljeno: 09.06.2024. zagorjeinternational

U dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je ostvareno više od 4,7 milijuna dolazaka, što je 7 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, a bilježi se i rast noćenja za 5 posto. Najposjećeniji gradovi su Dubrovnik, Zagreb, Rovinj, Split i Poreč.

– Struktura gostiju se u ovom trenutku ne mijenja dramatično, međutim osjećamo mali pad u potražnji za objektima koji su višeg cjenovnog ranga, što znači da su gosti postali oprezni. Događa se jedna anomalija, gosti koji nađu objekt na online platformama onda pokušaju nazvati direktno i na taj način ostvariti nešto bolju cijenu jer znaju da online platforma uzima jedan veliki dio kolača u ovom poslu. Naši gosti su u jednoj ekonomskoj situaciji gdje ipak paze na cijenu – rekao je savjetnik u turizmu Đanino Sučić za emisiju ‘Studio 4’.

– Ne znamo kako će biti do kraja sezone, njemački turisti su ušli u recesiju, odnosno stagnaciju i čekamo kako će oni reagirati na našem tržištu. Oni su nam vrlo značajno emitivno tržište i moramo prema njima biti dosta oprezni. Oni su nam indikator kako će se sljedeće godine pokazati neka druga tržišta – zaključio je Sučić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba