Sada se sigurno prometuje između Belice i Gardinovca

Uređena 2222 metra izuzetno prometne ceste u Međimurju  

Objavljeno: 08.06.2024. zagorjeinternational

Međimurski župan Matija Posavec i načelnik Belice Zvonimir Taradi su u društvu ravnateljice Županijske uprave za ceste Đurđice Hamer obišli prometnicu između Belice i Gardinovca, dugu 2222 metra, koja je u potpunosti rekonstruirana i proširena, te je uz nju izgrađena i pješačko-biciklistička staza i izvedena oborinska odvodnja. 

Svi uvjeti za sigurniji promet na ovoj frekventnoj cesti sada su ispunjeni. Ostaje tek uređenje bankina i okoliša ceste, te postavljanje vertikalne signalizacije i zaštitne ograde u jakom zavoju na ovom pravcu.

Spomenimo da je riječ o investiciji vrijednoj 743.972 eura, koju financijski nose Međimurska županija i ŽUC, u partnerstvu s Općinom Belica. Radove su izveli djelatnici domaće tvrtke ‘Pavlic-asfalt-beton’ iz Donjeg Kraljevca, a izabrani su u postupku javne nabave.

Međimurska županija inicirala je ovo ulaganje jer je riječ o vrlo prometnom pravcu, vitalnom mnogim građanima Međimurja, te pravcu dosad koji nije imao pješačko-biciklističku stazu, zbog čega je bilo od iznimne važnosti što prije podići sigurnu infrastrukturu. Rekonstrukcija ove prometnice te izgradnja biciklističke staze nastavak je obimnog ulagačkog ciklusa u cestogradnji, kojim se u ovom slučaju podržava i razvoj općine Belica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba