HUM NA SUTLI: Posebno je kritično sinoć bilo u Druškovcu, kod Kosteljine

“To nije padalo, to je lijevalo. Tri auta su završila u potoku, odnijela ih je voda”

Objavljeno: 08.06.2024. zagorjeinternational

Kako smo izvijestili, nebo se sinoć otvorilo iznad rubnih dijelova Zagorja. Stanje je bilo posebno loše kod Huma na Sutli. U DVD Druškovec u 22.30 stigle su poruke za intervenciju zbog jake kiše, tuče i vjetra koji su prouzrokovali izlijevanja vode po cestama, kućama i ostalim gospodarskim objektima.

– Izlazimo na intervenciju sa Unimogom, MNV i osam vatrogasaca. Nakon ispumpavanja i snižavanja vode na cestama izlazimo i s kombijem. Jedan dio vatrogasaca bio je na saniranju, a jedan na reguliranju prometa – rekli su iz DVD-a. 

DVD Druškovec

Samo sinoć su bili na čak pet lokacija. 

DVD Druškovec

Stanje je za Radio Stubicu komentirao i načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.

– To nije padalo, to je lijevalo, kao da si okrenuo škaf na glavačke. Imamo par kritičnih područja, a najkritičnije je bilo u Druškovcu, na toj nesretnoj Kosteljini. Niti je održavaju Hrvatske vode, niti prometnicu Hrvatske ceste. Transport Javorić se nalaze baš na nezgodnom terenu. Sve je navrlo tamo, a tri auta su završila u potoku, odnijela ih je voda. Usput je na pojedinim dijelovima padala i tuča. Bilo je jezivo, nezapamćeno – rekao je Jutriša i dodao da u svojih 70 godina ne pamti ovakvu količinu oborina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba