Ta divna šarena stvorenja

RADOBOJ: Uskoro slijedi još jedno izdanje manifestacije ‘Noć noćnih leptira’

Objavljeno: 08.06.2024. zagorjeinternational

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije ‘Zagorje zeleno’ i Općina Radoboj pozivaju vas na manifestaciju ‘Noć noćnih leptira’ u četvrtak, 20. lipnja, kod crkve sv. Jakova u Radoboju od 20.30 do 23 sata. 

Cilj ove manifestacije je približiti čarobni svijet noćnih leptira široj javnosti, kao i sakupiti važne podatke o biologiji i ekologiji noćnih leptira. Veliki broj vrsta izrazito je ugrožen, a to se posebice odnosi na leptire vlažnih staništa poput močvara ili izrazito termofilnih travnjaka.

– Posebno pozivamo mlađe generacije da se pridruže ovoj manifestaciji. Imat će priliku promatrati i fotografirati noćne leptire na šest do dvadeset svjetlosnih šatora piramida, na kojima se ponekad sakupi i do nekoliko tisuća jedinki noćnih leptira – kažu organizatori. 

Ponesite sa sobom svjetiljku, fotoaparat, topliju odjeću i prikladnu obuću. Voditelji radionice su Stanislav Gomboc i Mladen Zadravec.

U slučaju kiše, promatranje leptira se odgađa. Za dodatna pitanja obratite se na mail [email protected] ili na broj 049/315 060.  

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba