Župan Stričak potvrdio:

“Varaždinska županija će prva u Hrvatskoj imati strategiju ‘Županija – prijatelj zlatne dobi’”

Objavljeno: 07.06.2024. zagorjeinternational

Kao prva u Hrvatskoj, Varaždinska županija izradit će strategiju “Županija – prijatelj zlatne dobi”. Potvrdio je to župan Anđelko Stričak te dodao da će na idućoj sjednici Županijske skupštine, koja će se održati 12. lipnja, vijećnici raspravljati o osnivanju i imenovanju članova Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu tog projekta.

– Zadaća tog radnog tijela bit će utvrditi trenutno stanje socijalne uključivosti starijih osoba, njihove potrebe te daljnji razvoj i unapređenje njima potrebnih usluga..Smatram da moramo voditi posebnu brigu i o onima koji su kroz svoj životni vijek gradili i unaprjeđivali ovaj kraj da bi bio ovo što je danas, a naša županija spada u najrazvijenije – rekao je Stričak.

Župan je naglasio da starijim osobama treba omogućiti što sretnije umirovljeničke dane, stoga je Varaždinska županija, u suradnji sa županijskim Savezom udruga umirovljenika i starijih osoba i županijskom vijećnicom Jadrankom Bahlen, prva u Hrvatskoj pokrenula ovakvu inicijativu.

– Želimo utvrditi potrebe starijih osoba, usporediti ih s aktualnim stanjem i poduzeti sve da se unaprijedi sve ono što im je potrebno za što kvalitetniji život – kazao je Stričak.

Upravo će župan biti predsjednik Koordinacijskog odbora u kojem će biti i 15-ero ravnatelja  ustanova, pročelnika i voditelja udruga s područja Varaždinske županije.

Zadaća Koordinacijskog odbora bit će planiranje i predlaganje aktivnosti u svrhu ugrađivanja koncepta aktivnog starenja u javne politike i izrada planskog dokumenta, a što će u konačnici pridonijeti unapređenju kvalitete života starijih osoba Varaždinske županije.

Administrativni poslovi vezani uz projekt “Varaždinska županija – prijatelj zlatne dobi” vodit će se u županijskom Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba