Morbidan zločin

Počelo suđenje Zagrepčaninu koji je ubio susjedu pa 11 godina skrivao tijelo u bunaru

Objavljeno: 06.06.2024. zagorjeinternational

Danas je u Zagrebu počelo suđenje Damiru Keleminčiću zbog teškog ubojstva iz koristoljublja. Keleminčić je uhićen u rujnu 2022. godine pod sumnjom da je u jesen 2011. ubio tada 76-godišnju umirovljenicu Slavojku Senišin. Ona je 24. listopada 2011. nestala na Trešnjevci pod nerazjašnjenim okolnostima. Policija je nakon višegodišnje istrage utvrdila da je Keleminčić neutvrđenog dana, u razdoblju od 12. listopada do 5. studenoga 2011. godine, iz koristoljublja ubio umirovljenicu.

– Potom je tijelo zamotao u tepih te ga prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje posjeduje vikend kuću. Zamotano tijelo bacio je u bunar koji se nalazio u dvorištu vikend kuće, bunar zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premjestio ispred vikend kuće, kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio bunar – opisano je tom prilikom u policijskom priopćenju.

Stravični detalji istrage

Članovi obitelji prijavili su nestanak 76-godišnjakinje, ali istraga godinama nije davala rezultate. Keleminčić je pet godina nakon ubojstva krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji stana kako bi prisvojio žrtvinu nekretninu, prenosi Index.

– Budući da prvotno nisu postojala saznanja da je oštećena žrtva kaznenog djela, članovi obitelji su 2011. godine prijavili njezin nestanak, dok provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno gdje se oštećena nalazi – dodali su iz policije.

Policajci su od 2020. do 2022. došli do novih saznanja koje su povezale Keleminčića s nestankom 76-godišnjakinje. Ishodovali su nalog Županijskog suda u Zagrebu za pretragu imanja osumnjičenika koje se nalazi u naselje nedaleko od Ivanić-Grada. U suradnji s pripadnicima MORH-a prekopali su dvorište te je pronađen zatrpani bunar. Iz policije su posumnjali da je osumnjičenik zatrpao bunar kako bi sakrio mjesto gdje je bacio tijelo oštećene. Krajem rujna 2022., na dubini od sedam metara, pronađeno je tijelo zamotano u tepih.

Voditelj Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke Zvonimir Petrović tada je potvrdio kako je policiji pri istrazi pomogao Google Street View.

– Što se samog bunara tiče, pregledom Google Street Viewa shvatili smo da je prije samog nestanka žrtve bunar bio na svom mjestu. Kad smo na mjesto pronalaska tijela došli fizički, shvatili smo da bunara nema, da je samo kruna od bunara premještena ispred vikend kuće. To je bila indicija da intenzivnije krenemo u provođenje drugih mjera radnje – naveo je Petrović.

Dodao je i kako je policija razgovarala s Keleminčićem još 2011., no tada nikakve indicije nisu upućivale na njega.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba