Grad velikog srca

Održana humanitarna utrka Grada Čakovca. Za Međimurske slatkiše prikupljeno 2000 eura

Objavljeno: 06.06.2024. zagorjeinternational

Brojni su Čakovčani, ali i trkači iz cijelog Međimurja i susjednih gradova, još jednom pokazali veliko srce i sudjelovali u humanitarnoj Utrci Grada Čakovca. 

Utrka nije natjecateljskog karaktera, već je održana s ciljem prikupljanja sredstava, a ove godine bilo je to za Udrugu Međimurski slatkiši – udrugu djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja iz Čakovca.

Utrku su zajednički organizirali Grad Čakovec i Atletski klub Međimurje Čakovec, a okupila je velik broj sudionika. Na startu su se našli trkači u kolicima, djeca, mladi i stariji, a sve ih je povezivala želja da pomognu. 

Prodano je 347 startnih brojeva, čime je prikupljeno 1979,45 eura, koji će biti doniran Međimurskim slatkišima.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini uoči samog starta na čakovečkom Trgu Republike izrazila je zahvalnost svima koji su se prijavili za utrku, te je naglasila važnost humanitarnog karaktera ove manifestacije. Nakon utrke, Grad Čakovec je za sve sudionike osigurao i hot dog.

Utrka Grada Čakovca još jednom je potvrdila da je Čakovec grad velikog srca i da su njegovi građani spremni pomoći onima kojima je to potrebno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba