Za svoj su uspjeh dobili i prigodne nagrade od 500 eura

U zagorskim školama imamo 11 superodlikaša. Četiri dolaze iz SŠ Krapina

Objavljeno: 05.06.2024. zagorjeinternational

U Srednjoj školi Krapina je održana podjela svjedodžbi učenicima završnih razreda, dodjela posebnih pohvala i nagrada Nastavničkog vijeća te dodjela nagrada najboljim učenicama i učenicima, koji su sve razrede svog srednjoškolskog obrazovanja završili s prosjekom 5,0.

Četiri učenika Srednje škole Krapina – Leon Vincelj, Hrvoje Pongračić, Dina Draganić i Elena Čuček – je sve razrede srednje škole završilo s prosjekom 5,0, Oni su sukladno Odluci župana Željka Kolara nagrađeni novčanim iznosima od 500 eura te im je župan Kolar na svečanosti i osobno uručio ove nagrade. 

– Možemo se pohvaliti da smo jedna od škola gdje učenici mahom upisuju svoj prvi izbora nakon završetka obrazovanja, znači da su izvanredno pripremljeni i teoretski i praktično za ono što ih čeka dalje – naglasio je ovom prilikom ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan te dodao kako su čak 102 učenika dobila posebne pohvale temeljem odluke Nastavničkog vijeća

Župan je svim učenicima završnih razreda poželio da odlično napišu maturu te da svi oni koji su se odlučili na daljnje školovanje upišu fakultet koji im je prvi izbor. 

– Onima koji su se odlučili da idu na tržište rada želim da prije svega pokušaju pronaći posao na području Krapinsko – zagorske županije. Naravno, oni koji će se odlučiti potražiti sreću negdje drugdje, ja im želim sve najbolje, ali da nikada ne zaborave od kuda su došli – istaknuo je nakon dodjele župan Kolar te naglasio da je fasciniran velikim brojem učenika koji je sudjelovao na raznim natjecanjima i uspjesima koje su postizali, što iz znanja, što iz sporta.

Nagrade su komentirali i nagrađeni učenici.

– Prvenstveno hvala mojim profesorima koji su u meni probudili i razvili radnu etiku. Nadam se daljnjem uspjehu u daljnjem školovanju – istaknula je maturantica opće gimnazije Dina Draganić.

– Nagrada mi je vodič i poticaj za dalje. Sretna sam, idem na fakultet – planiram upisati Ekonomski fakultet u Zagrebu – kazala je Elena Čuček koja je završila smjer za hotelijersko-turističkog tehničara.

– Zadovoljan sam i ponosan na to i znači mi puno ova nagrada, motivira me da i dalje tako radim – rekao je Leon Vincelj koji je završio smjer tehničar za računalstvo.

– Upisat ću matematiku na zagrebačkom PMF-u, a vjerojatno ću taj novac potrošiti na troškove studiranja – otkrio je maturant Prirodoslovno-matematičke gimnazije Hrvoje Pongračić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba