Tajna uspjeha? Ne uče za ocjene nego za život

SVAKA ČAST! Osnovna škola Petrovsko osvojila prestižnu titulu najbolje u KZŽ – evo kriterija

Objavljeno: 05.06.2024. zagorjeinternational

Najbolja osnovna škola u Krapinsko – zagorskoj županiji prema rang listi Jutarnjeg lista je Osnovna škola Antuna Mihanovića Petrovsko. Riječ je o listama koje utvrđuju u kojoj mjeri učenici pojedinih škola uspiju ocjene iz 8. razreda zadržati do državne mature. 

Ljestvice obuhvaćaju 859 škola čiji su bivši učenici završili osnovnu školu 2019. godine, a prošle su godine polagali državnu maturu. Podaci o njihovim ocjenama iz hrvatskog jezika, matematike i engleskog jezika u 8. razredu te uspjehu iz istih predmeta na državnoj maturi preuzeti su iz Školskog e-rudnika, javne baze službenih podataka Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

I upravo na 1. mjestu rang liste zagorskih osnovnih škola, od ukupno 32, našla se OŠ iz Petrovskog. 

Ravnateljica Andrijana Osredečki je ponosna na ovakav rezultat te napominje da su prošle godine s minimalnim zaostatkom bili drugi. 

– Vrlo smo sretni i ponosni što se pokazalo kako radimo dobro i kako je bilo vrijedno podnositi sve prijetnje, prozivanja, kritike i uspoređivanja. Isticali smo kako je važno pridržavati se kriterija vrednovanja, biti dosljedni, autentični i sada se pokazalo kako je to pravi put. To je rezultat rada svih učitelja i generacija učenika – rekla je ravnateljica Osredečki za Radio Stubicu te dodala kako se trude održavati ugodnu, obiteljsku, srdačnu, poticajnu radnu atmosferu i vjeruju kako je i to kotačić u visokim rezultatima. 

Školu pohađa 167 učenika, u 14 razrednih odjeljenja. Moto škole je “Ne učimo za ocjene nego za život, znanje“, ističe ravnateljice. 

Inače, drugo mjesto na rang listi najboljih zagorskih osnovnih škola zauzela je OŠ Ljudevit Gaj iz Krapine, slijede ju OŠ Oroslavje, zatim još jedna krapinska osnovna škola, Augusta Cesarca te na petom mjestu OŠ Marija Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba