Čakovčaninu je za ovu lijepu gestu trebalo 100 sati rada

SVAKA ČAST MAJSTORE: Luka (31) svojoj odabranici Dijani (30) isheklao vjenčanicu

Objavljeno: 05.06.2024. zagorjeinternational

Dijana Topolnjak i Luka Knezić vjenčali su se u subotu u Čakovcu, a mlada je za tu prigodu nosila malu bijelu heklanu haljinicu koju je izradio – njen suprug, pišu 24sata

– Jako vjerujem Luki i nisam baš dugo razmišljala kad mi je prije oko godinu dana, kad smo počeli planirati naše vjenčanje, ponudio da on nahekla moju vjenčanicu. Prihvatila bih bilo kakvu haljinu koju bi on napravio, jer je to puno truda s njegove strane i stvarno prekrasan poklon. Nisam se baš nadala da će haljina biti tako lijepa, no na kraju me stvarno oduševila – kaže grafička dizajnerica Dijana Topolnjak (30) iz Čakovca, koja se u opuštenoj i veseloj atmosferi u krugu dragih članova obitelji i prijatelja, udala za informatičkog programera Luku Knezića (31). 

Vjenčali su se u čakovečkom Starom gradu Zrinskih, a svadbeno slavlje održalo se u obližnjem Caffe Baru “Bedem”. Dijana je oduševila sve uzvanike u maloj bijeloj heklanoj haljinici s jednostavnim, a opet prekrasnim ukrasima oko vrata i struka te na rubu suknje, koje je njen suprug heklao puna tri mjeseca, učinivši tako dan njihovog vjenčanja posebnim. 

Za njenu je izradu Luki trebalo oko stotinu sati rada, dok je još nekoliko sati uložio u heklanje svečane mašne koju je nosio uz odijelo. Ljudi vični heklanju reći će, možda, kako to baš i nije bio neki izazov, s obzirom na činjenicu da je Dijana sitna i vitka djevojka, no treba znati da je Luka počeo heklati tek koji mjesec ranije. I to kao – samouki majstor. 

– Činilo mi se da je to nešto što bi moglo biti opuštajuće, pa sam prije otprilike godinu i pol odlučio kupiti početnički kit i nekoliko sati tutoriala preko YouTube platforme. Tako sam počeo heklati. Pokazalo se da me to zaista opušta i to me ohrabrilo u ideji da ponudim Dijani da ću joj naheklati haljinu za vjenčanje. No, moram reći da je u početku znalo biti jako teško i nekoliko puta sam htio odustati. Danas mi je drago da nisam. S vremenom sam počeo uživati i krenulo mi je od ruke – priča Luka. 

Haljinu je izrađivao u dijelovima, koji su se kasnije spajali posebnim konce, a gospođa Anđelka iz praonice Juta iz Šenkovca na kraju je parila vjenčanicu, tako da se materijal izravna i sve legne na svoje mjesto. Baš onako kako i svaka mlada poželjela. Luka dodaje kako je imao i podršku šogorice, Dijanine sestre, koja je naheklala svadbeni buketić, pa je njemu tako ostalo dovoljno vremena za njegovu mašnu. 

– Vjerujem u njega i znala sam da će naheklati haljinu, odjenula bih ju i da mi se nije svidjela, jer je to njegov poklon – kaže te dodaje kako njih dvoje većinu stvari vole raditi zajedno i u svemu jedno drugo podržavaju, nadopunjavaju se i zapravo nikad nemaju osjećaj konkurencije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba