Umro poznati sveučilišni profesor, političar i bivši član Nadzornog odbora Podravke

Objavljeno: 04.06.2024. zagorjeinternational

U Varaždinu je danas u 72. godini preminuo Marijan Cingula, doktor ekonomije, ugledni sveučilišni profesor i znanstvenik.

Rođen je 1. veljače 1953. godine u Potoku, općina Kutina. Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu bio je u stalnom radnom odnosu od 1980. do 1995. godine, u zvanju asistenta i docenta. Krajem 90-ih bio je direktor Varaždinske burze, prenosi Danica.

Bogata biografija

Od 2001. do 2008. radio je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu u zvanju redovitog profesora. Od 2008. godine radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kao redoviti profesor u trajnom zvanju. Odradio je i jedan mandat člana Nadzornog odbora Podravke u kojem je sjedio do 2005. godine. U nekoliko mandata obnašao je dužnost predsjednika udruge ‘Hrvatski računovođa’, a bio je i prvi izabrani predsjednik Udruge certificiranih članova nadzornih odbora.

Cingula je bio aktivan i u političkom životu Varaždina i Varaždinske županije, kao gradski, odnosno županijski vijećnik. Dvaput je bio i kandidat za gradonačelnika Varaždina. Autor je prvog hrvatskog srednjoškolskog udžbenika za predmet poduzetništvo u srednjim ekonomskim školama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba