Isprva se pretpostavljalo da se radi o utapanju, no danas je otkriven pravi uzrok smrti starice (74)

Na sjeveru Hrvatske u noćašnjoj poplavi izgubljen jedan život

Objavljeno: 04.06.2024. zagorjeinternational

Vatrogasci i brojne službe na koprivničkom području noćas su uklanjale štete od poplave prouzročene obilnim oborinama, najteže je bilo u Rasinji, a u jednom od poplavljenih podruma pronađeno je tijelo 74-godišnjakinje, koja je umrla od srčanog udara, doznaje se u utorak u policiji, javlja Jutarnji list

Tijelo 74-godišnje žene pronađeno je u podrumu obiteljske kuće punom vode u Rasinji, a iako su prve pretpostavke bile da se utopila, obdukcija je pokazala da je umrla od srčanog udara. 

– U ponedjeljak oko 19 sati u Rasinji, pored Koprivnice, u podrumu obiteljske kuće od zastoja srca preminula je 74-godišnjakinja, a njenu smrt mediji su s krivom protumačili kao utapanje uslijed velikih oborina – izvijestili su jutros iz Policijske uprave koprivničko-križevačke. 

Nakon pronalaska beživotnog tijela žene u poplavljenom podrumu, zbog velike količine vode na prometnicama u Rasinji mrtvozornika su morali prevesti bagerom kako bi pregledao tijelo, neslužbeno doznaje Jutarnji. 

Miroslav Blažetić iz Koprivničkog centra 112 za Hinu je izjavio da su sinoć i noćas hitne službe imale brojne intervencije zbog velike količine oborina i poplave. Osim u Rasinji gdje se sanira šteta, privremeno je bila zatvorena državna cesta D2, koja spaja Koprivnicu i Đurđevac. 

Koprivnički Bregi također su djelomično plivali pod vodom jer je voda prelazila preko tamošnjeg pružnog prijelaza 

– Voda u podrumima pojavila se i u Križevcima – rekao je Blažetić, dodavši kako mu je mobitel pun poruka s terena o štetama nastalim uslijed velikih oborina. No, veličina šteta utvrdit će se naknadno. 

Strahovalo se i od plavljenja potoka Gliboki nedaleko od Koprivnice, ali na sreću do toga nije došlo. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba