U sklopu Erasmus+ projekta “Mi smo djeca ove Zemlje“

FOTO: OŠ Gornje Jesenje ugostila svoje prijatelje iz Beča

Objavljeno: 04.06.2024. zagorjeinternational

Osnovnu školu Gornje Jesenje su tijekom prošlog tjedna posjetili učenici i učitelji Osnovne škole Johann-Hoffmann-Platz iz Beča u sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom “Mi smo djeca ove Zemlje“. 

Učenici i učitelji stigli su u Gornje Jesenje 21. svibnja te ostali do 24. svibnja, a u projektu sudjeluju učenici 4. razreda osnovne škole iz Beča i učenici 5. i 6. razreda Osnovne škole Gornje Jesenje. Voditelji projekta su ravnatelj škole Radovan Cesarec, učiteljica njemačkog jezika Alexandra Krklec, vjeroučitelj Danijel Mežnarić, učiteljica glazbene kulture Anita Habjanec, pedagoginja Marija Šimag, učiteljica kemije Marina Puljko Kulfa i učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Maja Gregurić. 

Goste smo smjestili u Planinarski dom u Radoboju te za njih organizirali razne edukativne i zanimljive aktivnosti. U utorak je u školi pripremljen svečani doček gostiju, uz nastup školskog zbora i ostalih učenika OŠ Gornje Jesenje. 

Tjedan za pamćenje

– Posjetili smo i Muzej krapinskih neandertalaca te Muzej oldtimera Presečki. Srijedu smo obilježili dramsko-pedagoškom radionicom ekološke tematike koju je pripremila učiteljica njemačkog jezika Alexandra Krklec, a druženje smo nastavili u Dvoru Veliki Tabor na radionici gađanja lukom i strijelom te razgledavanje dvorca pod stručnim vodstvom. Naša učiteljica Alexandra je vrlo vješto cijelo vrijeme prevodila sve na njemački jezik kako bi naši gosti mogli jednako uživati u aktivnostima kao i naši učenici. Druženje smo nastavili u Grešnoj Gorici gdje su se nakon ručka djeca imala prilike igrati sa životinjama na imanju u predivnoj prirodi Desinića. Privodeći aktivnosti planirane za taj dan kraju, posjetili smo Muzej ‘Staro selo’ Kumrovec uz stručno vodstvo. Upoznali smo se s načinom života i izgledom kuća u Zagorju te približili našim učenicima i gostima djelić naše povijesti – pričaju nam iz škole. 

Četvrtak su započeli zanimljivim i poučnim predavanjem veterinarke Silvije Bočkaj o postupanju s napuštenim životinjama. 

– Iduće predavanje o vrcanju meda zorno su prikazali članovi Udruge pčelara “Dar prirode“ iz Jesenja uz predsjednika Mirka Ranogajca. Navedenom predavanju nazočili su svi učenici OŠ Gornje Jesenje, učenici i učitelji iz Beča te starija vrtićka skupina djece iz Dječjeg vrtića Jesenje uz svoje odgajateljice. Gospodin Ranogajec upoznao nas je s vrstama meda, njegovim prednostima za zdravlje, proizvodima za koje se koristi med, a sve nas je ponajviše oduševila prezentacija vrcanja meda i degustacija istog – dodaju. 

Druženje se nastavilo u sportskom duhu pa su se učenici natjecali u štafetnim igrama tradicijskog karaktera poput skakanja u vrećama, hodanja po štulama i slično, a za njihov trud i spretnost svatko je dobio medalju, zlatnu, srebrnu ili brončanu. Poslije podjele medalja učenici su nastavili svoju rekreaciju i poticanje zdravih navika odlaskom u Aqua Vivae u Krapinskim Toplicama na plivanje. 

– Zadnji dan smo se prigodno oprostili od naših gostiju, zahvalili im na divnim uspomenama i trenucima koje smo stekli. Najviše ćemo pamtiti sve ono što smo zajedno prošli, sve što smo naučili i što ćemo nastaviti učiti. Veselimo se danjim aktivnostima u sklopu našeg projekta i jedva čekamo da se ponovno vidimo – zaključuju iz OŠ Gornje Jesenje.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba