Varaždinske Toplice ulaze u antička vremena s trodnevnim programom za sve uzraste

AQUAFEST: Ovog vikenda vraćamo se u doba Rimljana – evo što vas sve očekuje

Objavljeno: 04.06.2024. zagorjeinternational

Još jednom nam se bliži poznata turistička manifestacija koja Varaždinske Toplice vraća u antička vremena. Aquafest nam je na vratima te nam i ove godine nosi mnoštvo raznovrsnih sadržaja, kako za djecu tako i za starije uzraste. 

Sam Aquafest održava se od 7. do 9. lipnja u organizaciji TZ Varaždinske Toplice i Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice, uz potporu Grada Varaždinske Toplice, te će ova tri dana biti u rimskom ozračju, baš kako je nekad bilo. 

Sve započinje stručnim skupom u petak ujutro, na kojem će se predstaviti veliki ciklus investicija u kontinentalne toplice u Hrvatskoj, a čime će se obogatiti wellness i lječilišna ponuda. Poslijepodne je rezervirano za dječje radionice od 16 do 19 sati. Arheološko nalazište, odnosno nekadašnje terme, idealna su pozornica na otvorenom, jer zbog svoje odlične očuvanosti plijene pažnju kako arheologa i povjesničara tako i posjetitelja, a više o drevnim vremenima posjetiteljima će reći stručni vodiči na besplatnom vođenju, od 18 do 19 sati. 

Večernji program, zaogrnut zvijezdama, započinje u 21 sati, povorkom rimskih legionara pod bakljama. Nakon borbi legionara slijedi živopisna scena prikaza žrtve božici Dijani Luni, koju će izvesti prekrasne nimfe, dok će Traumatic Arts Show plesom na svili i nježnom glazbom zaokružiti ovaj dinamičan dan. 

Subotnje jutro od 10.30 donosi već tradicionalnu povorku Rimljana i nimfi, koji će svoje odore pokazati u šetnji do antičkog lokaliteta. Tamo će bogovima prinositi žrtve ljevanice i paljenice uz prikaz legija. Istovremeno se počinju kuhati i “rimski kotlići”, do kojih će vas odvesti opojni mirisi, a djeca će odabrati jednu od mnogobrojnih antičkih radionica. I poslijepodne će biti posvećeno najmanjima, koji će postati “mali Rimljani“, izrađivati antičke mozaike i antičke lutke te pogledati dvije lijepe predstave.  

Nedjelja je rezervirana za aktivnosti na svježem zraku – Putevima Rimskih Legionara 3. Aquae Iassae trail. Utrka se održava na tri dionice, prva dionica ‘Centurija’ je četiri kilometra i nije posebno zahtjevna, a pogodna je i za obitelji, druga dionica ‘Kohorta’ je 9,8 kilometra, a najdulja ‘Legija’ je 20,8 kilometra.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba