Donosimo detaljan program

Započeo je bogat program ovogodišnjeg izdanja ‘Ljeta u Krapini’. Bit će tu svega pomalo, za svakog ponešto

Objavljeno: 03.06.2024. zagorjeinternational

I ove godine na rasporedu je bogat program u sklopu manifestacije “Ljeto u Krapini”. Iako su uvodna događanja započela s 1. lipnja, pred nama je cijelo ljeto prožeto raznim događanjima za sve uzraste i ukuse. 

Brojna događanja narednih dana slijede u Gradskoj knjižnici Krapina. Najprije 5. lipnja slijedi ciklus psiholoških radionica ‘Slika o sebi’, potom 6. lipnja je na rasporedu predstavljanje knjige Darka Oreškovića ‘Stvoritelj u lošem društvu’, a onda je tu 12. lipnja i novi ciklus psiholoških radionica ‘Emocije’. Također, toga dana slijedi i predavanje ‘Fitoterapija’ – Planina – Moj izbor zdravlja, Darka Berovića iz PD Strahinjčica. 

Događanja će biti i u Gradskoj galeriji i to 5. lipnja. Tada će se održati radionica za djecu i odrasle ‘Street art i ostali umjetnički pravci u Krapini’, graffiti radionica, DJ radionica, još jedna likovna radionica Udruge distrofičara Krapina te jedna kazališna radionica. 

Za fanove, 8. i 9. lipnja u SŠ Krapna slijedi još jedan ‘KraKon’ – zagorska konvencija geek kulture.

Potom, već tradicionalno, u sklopu ‘Ljeta u Krapini’ se održava i ‘Noć krapinskog pračovjeka’, stoga će brojnih događanja biti i na Hušnjakovom. 14. lipnja svoj će nastup imati ‘Stella Hard Rock Band’, glazbena skupina ‘Unifit’, a večer završavaju Matija Cvek i The Funkensteins. Dan nakon, 15. lipnja, najprije se gleda utakmica Španjolska – Hrvatska, potom slijedi glazbeni festival ‘hušKAJ’, a drugu večer koncertom zatvara Miach. 16. lipnja na Hušnjakovom će sve mirisati jer će se održavati natjecanje u pripremi roštilja, a bit će tu i razne radionice za djecu. 

Bit će tu i sadržaja za one aktivnije i ljubitelje prirode. Tako 21. lipnja slijedi noćni uspon na Strahinjčicu, a dan nakon na redu je utrka ‘Kajbumščak trail’.

Od 25. Do 28. lipnja u Gradsku knjižnicu Krapina ponovno dolaze zanimljive radionice i predavanja, a 28. lipnja na Hušnjakovo stižu predstave ‘Kuna po kuna do milijuna’ Dramske grupe udruge ‘Preslica’ Sračinec te predstava GFUK-a ‘Prekid preko veze’ u izvedbi kazališta ‘Moruzgva’.

Za ljubitelje nogometa, 5. i 6. srpnja u Bobovju se igra malonogometni turnir ‘3 vs 3’ u organizaciji ‘ŠU BiP-a’. 

Nadalje, 13. srpnja na Hušnjakovo stiže grupa ‘Silente’, a tada kreću i ‘Dječje večeri’ u parku te ‘Večeri društvenih igara’ u organizaciji Gradske knjižnice. Naravno, bit će tu i ‘Kino pod zvijezdama’, a ovi zabavni sadržaji trajat će od sredine srpnja kroz cijeli kolovoz. 

Velika obljetnica bit će 23. kolovoza kada će se na Hušnjakovom slaviti 125. godina otkrića nalazišta uz Festival igračaka i kazališnu predstavu. 

Mnogo je još toga što nije stalo u ovu najavu, stoga vam u nastavku donosimo detaljan program koji traje do kraja kolovoza. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba