DHMZ izdao upozorenja za cijelu zemlju, narančasto za pet regija

STIŽE NEVRIJEME: “Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča, zaštitite se od munja”

Objavljeno: 03.06.2024. zagorjeinternational

DHMZ je za pet regija za danas izdao narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskih nevremena – karlovačku, osječku, kninsku, splitsku i zagrebačku regiju. Za riječku, gospićku i dubrovačku regiju izdano je žuto upozorenje, što označava potencijalno opasno vrijeme.

– Izraženi, obilni pljuskovi praćeni grmljavinom. Lokalno moguća tuča. Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča, kao i prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu – upozorava DHMZ.

Sutra će u unutrašnjosti i dalje biti promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. U srijedu i četvrtak djelomice sunčano, još ponegdje uz rijetke pljuskove, i to uglavnom u gorskim krajevima. Temperatura zraka u postupnom porastu.Na Jadranu u utorak djelomice sunčano. Na sjevernom dijelu uz umjerenu i povećanu naoblaku mjestimice može biti lokalnih pljuskova. U srijedu i četvrtak djelomice sunčano, pa i sunčanije, te vrlo toplo. Vjetar slab do umjeren, jugozapadni i sjeverozapadni.Prema vikendu će temperature ići i do 30 Celzijevih stupnjeva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba