Štefova 'žuta minuta'

Štef tukao suca na turniru: “Đu*re, sm*će, je*o ti Bog mater!”

Objavljeno: 03.06.2024. zagorjeinternational

Štef je fizički napao suca na nogometnom turniru u selu kod Križevaca. Osuđen je na novčanu kaznu. Kako se navodi u ovotjednoj presudi, sve se dogodilo potkraj srpnja lani oko 20 sati u mjestu Pofuki, općina Gornja Rijeka kod Križevaca, na malonogometnom turniru kad je došlo do nereda na sportskom natjecanju.

Štef (48) je nedopušteno ušao u natjecateljski prostor te nasrnuo na suca Alena B. tako da ga je udario otvorenim dijelom desne šake u predjelu lica, nakon čega ga je lijevom rukom odgurnuo unazad, uslijed čega je sudac pao na travnjak, prenosi Danica.

– Potom ga je vrijeđao pogrdnim riječima: ‘Đu*re, sm*će, je*o ti Bog mater!’. Nakon toga se udaljio u nepoznatom smjeru, dok je sudac pristupio u Opću bolnicu Koprivnica gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozljede – istaknula je sutkinja u presudi.

Pretjerao je

Štef je policiji koja ga je privela rekao da je u jednom trenutku bio nezadovoljan odlukom suca pa mu je rekao da ne zna suditi i da ide krave pasti i u afektu ga odgurnuo rukama, nakon čega je sudac pao na leđa.

– Uvidom u bolničku prijavu razvidno je da je sudac napadnut od strane gledatelja, da je zadobio udarce šakama u prsa i lijevu stranu glave i vrata te da je od strane liječnička utvrđeno da je zadobio natučenje lijeve strane glave te natučenje vrata – naglašeno je u presudi.

Štef je osuđen na 660 eura novčane kazne i mora platiti 30 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba