Zaradili su više od 20.000 eura

Prodavali su nepostojeće traktore i tako varali ljude! Brojni su nasjeli…

Objavljeno: 03.06.2024. zagorjeinternational

Jedan 19-godišnjak i jedna 28-godišnjakinja došli su na nevjerojatnu ideju – kako prevariti što veći broj ljudi i na tome dobro zaraditi! Mjesecima su tako na internetu prodavali nepostojeće traktore. Nasjeli su brojni ‘kupci’, pa i oni iz Zagorja.

– Policija iz Grubišnog Polja privela je kraju kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim muškarcem i 28-godišnjom ženom. Oboje su s područja Bjelovarsko – bilogorske županije. Oni su od ožujka do 30. svibnja ove godine varali ljude tako što su na internetu i društvenim mrežama oglašavali na prodaju nepostojeće traktore i osobno vozilo – doznaje ePodravina iz policije, koja dodaje kako su se javljali kupci s područja Bjelovarsko – bilogorske, Koprivničko – križevačke, Požeško – slavonske, Virovitičko – podravske, Varaždinske, Osječko – baranjske, Brodsko – posavske, Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije.

Njih su potom dovodili u zabludu tako što su s njima sklapali kupoprodajne ugovore nedozvoljeno koristeći osobne podatke drugih osoba. Tako su prevarili 14 osoba koje su im isplatile ukupno 20.400 eura i 800 eura aircash bonova za kupovinu osobnog vozila ili traktora odnosno kao kaparu ili troškove prijevoza.

– Zbog osnovane sumnje da su počinili kazna djela, 19-godišnjak i 28-godišnjakinja su uhićeni i nakon poduzimanja dokaznih i izvidnih radnji protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru – navode u policiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba