Hvalevrijedna akcija

POHVALNO: U suradnji policije i bikera održana škola sigurne vožnje motociklima

Objavljeno: 03.06.2024. zagorjeinternational

U subotu, 1. lipnja, održana je škola sigurne vožnje motociklima koju su organizirali policijski službenici prometne policije Krapina u suradnji s Moto klubom ‘Neandertal bikers Krapina’, Policijskom upravom krapinsko – zagorskom te Policijskom akademijom ‘Prvi hrvatski redarstvenik’.

Škola sigurne vožnje bila je sastavljena od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski dio održan je u prostorijama DVD Krapina s početkom u 10 sati. U tom je dijelu policijski službenik za poslove prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave krapinsko – zagorske Tomislav Zajec održao kratko predavanje vezano uz stanje sigurnosti, statističke pokazatelje s posebnim osvrtom na prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači motocikala i mopeda.

Također, u teorijskom dijelu je i predavač Igor Klarić održao predavanja na sljedeće teme: zašto nam je trening potreban, fizikalni zakoni i vježbe za njihovo savladavanje, ograničeni kanali za komunikaciju, kritične situacije u prometu, odabir motocikla za vožnju, odabir motorističke opreme, položaj sjedenja i kontrole na motociklu, osnovne teorije tehnike vožnje i kočenja, ispravno kočenje i prolazak kroz zavoj.

U praktičnom završnom dijelu, djelatnici Policijske akademije postavili su poligon na kojem su policijski motociklisti zajedno s ostalim motociklistima odradili trening prethodno obrađenog teorijskog dijela spojen s poligonom sigurne vožnje. Trening je održan od 11:30 do 14 sati na teretnom terminalu bivšeg Graničnog prijelaza Macelj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba