Bila je poznata volonterka i humanistica

Petra Horvat dobit će nagradu za životno djelo. Poginula je u nesreći prije tri godine

Objavljeno: 03.06.2024. zagorjeinternational

Medicinska sestra Petra Horvat postuhmno će dobiti nagradu za životno djelo Varaždinske županije. Petra je poginula u strašnoj prometnoj nesreći u kolovozu 2021. godine kod Koprivnice. Imala je tek 24 godine. Usmrtio ju je mladi koprivnički nogometaš Ivan Šanjić, tada 22-godišnjak, prenosi Danica.

Na idućoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije 12. lipnja odlučivat će se o javnim priznanjima zaslužnima. Nagradu za životno djelo trebala bi dobiti Petra Horvat. Bila je poznata volonterka i humanistica, udomila je četvero male djece. U njezinu čast Odjel za sestrinstvo Sveučilišta Sjever uveo je priznanje koje nosi Petrino ime, a koje se dodjeljuje studentima volonterima koji su se posebno istaknuli svojim volonterskim angažmanom.

Vozio s gotovo 1,5 promila u krvi i izazvao nesreću

Petra Horvat iz Poljanca, mjesta između Varaždina i Ludbrega, bila je zaposlena kao glavna medicinska sestra u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Bistričak u Jalžabetu. Mnogima je pomagala, bila je predivna i iznimno empatična osoba, govore za nju svi koji su je poznavali.

Vozač koji ju je usmrtio pravomoćno je osuđen na 3,5 godine zatvora te je dobio zabranu upravljanja motornim vozilima na 7,5 godina. Proglašen je krivim za prometnu nesreću koju je pijan skrivio 13. kolovoza 2021. godine. Kobne noći vozio je s 1,46 promila alkohola prema Koprivnici. Par minuta iza ponoći, u Kunovec Bregu, Mini Cooperom je prešao na lijevu stranu ceste u blagom desnom zavoju, kad je iz suprotnog smjera naišla Kia Sonic kojom je upravljala Petra.

Ona se kretala prema naselju Poljanec kod Ludbrega, gdje je živjela s majkom. U stravičnom izravnom sudaru Petra je preminula pet sati nakon nesreće, a Šanjić je bio teško ozlijeđen i životno ugrožen.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba