Težak udarac na ambicije hrvatskog boksača u lovu na vrh teške kategorije

VIDEO: Hrgović brutalno pretučen u meču karijere, sudac u 8. rundi morao prekinuti borbu za pojas

Objavljeno: 02.06.2024. zagorjeinternational

Filip Hrgović poražen je u borbi karijere protiv Daniela Duboisa. Sudac je nakon konzultacija s liječnikom prekinuo borbu u osmoj rundi zbog posjekotina na Hrgovićevom licu.

FOTO: Screenshot X

Dubois je ovom pobjedom postao IBF-ov privremeni svjetski prvak, dok će Hrgoviću poraz predstaviti težak udarac na ambicije u lovu na vrh teške kategorije.

U prvih šest rundi bila je to dobra borba u kojoj su oba boksača zadala brojne udarce, a Britanac je na Hrgovićevom licu otvorio posjekotinu već u drugoj rundi. To je hrvatskom boksaču stvaralo probleme u nastavku meča.

U sedmoj rundi, sada već i s posjekotinom iznad drugog oka, Hrgović se potpuno ugasio te je izgledao iscrpljeno. Dubois je to iskoristio i ozbiljno ga uzdrmao, a Hrgovića je na kraju runde spasilo zvono. Spasa mu nije bilo u osmoj rundi, sudac je pozvao liječnika na konzultacije, koji je zaključio da Hrgović zbog posjekotina ne može nastaviti meč.

FOTO: Screenshot X

Kako piše Index, Hrgović se u ovoj borbi nadao pobjedi kojom bi postao privremeni prvak po IBF-u, koji bi mu s vremenom možda dodijelio i onaj pravi pojas jer još uvijek postoji mogućnost da IBF-ov pojas bude oduzet Oleksandru Usiku. Isto tako, najavljivalo se da pobjedniku ovog meča slijedi dvoboj s Anthonyjem Joshuom.

Jasno je da su svi ti planovi Hrgoviću sada propali. Teško je reći što ga očekuje, no ovo mu je veliki korak unazad za sve šampionske ambicije. Hrgović je u tjednima prije meča nekoliko puta čak izjavio da će se umiroviti ako ne pobijedi Duboisa.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba