Svi su se fino najeli

NJAM, NJAM: Mjesni odbori Marije Bistrice natjecali se u kuhanju kotlovine, najbolji su Poljanci

Objavljeno: 02.06.2024. zagorjeinternational

Nastavljena je velika manifestacija Turističke zajednice Općine Marija Bistrica ‘Ljeto u Mariji Bistrici’. Jučer je na rasporedu bio Dan mjesnih odbora i tradicionalno natjecanje u pripremi bistričke kotlovine.

Natjecale su se ekipe svih deset mjesnih odbora, a pobjedu je odnio MO Poljanica Bistrička, koji je time zaradio i novčanu nagradu Općine od 700 eura za određene radove iz svog djelokruga. Iza njega plasirali su se MO Selnica i MO Globočec, prenosi Radio Marija Bistrica.

U ocjenjivačkom sudu bili su Ivana Minđak Šaka iz Restorana ‘Dobro nam došel prijatel’, Danica Bajs iz ‘Udruge Hrvatska žena’ Marija Bistrica i Nikola Domitran iz ‘Mesnica Kudelić’.

Uz Mjesne odbore, natjecale su se i izvan konkurencije ekipe Općine Marija Bistrica i Komunalnog poduzeća ‘Lijepa Bistrica’. No, suci su kušali i njihove ‘uratke’ i boljim proglasili onaj ‘Lijepe Bistrice’. Za zabavu je bio zadužen tamburaški sastav Lajbeki.

Susret klapa i Biciklijada

Program ‘Ljeta u Mariji Bistrici’ nastavlja se već sljedeću subotu 8. lipnja, kada Klapa Bistrica organizira 9. susret klapa u Mariji Bistrici, od 20 sati. Uz Klapu Bistrica ove godine nastupaju muške klape Krijanca iz Raba, Kolapjani iz Siska i Bošket iz Zagreba, te ženske klape Lađarice iz Siska, Puntape iz Novog Vinodolskog, Stentorija iz Daruvara i Mješovita klapa Kampaneli Donja Kaštila. Susret će se održati na Trgu pape Ivana Pavla II., a u slučaju kiše u Domu kulture.

Nedjelja, 9. lipnja pak donosi tradicionalnu ‘Biciklijadu četiri kapelice i hodočašće biciklista’. U 9 sati služit će se misa u Crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca uz blagoslov biciklista i bicikala. U 10 sati na redu je prijava i uplata kotizacije, odrasli pet eura, a djeca do 15 godina besplatno, dok će u 10:30 uslijediti start rutom: Crkva na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca – Sveti Ladislav – Sveta Marija Magdalena – Sveti Rok – Prasvetište na Vinskom Vrhu – Hotel Kaj, gdje je u 13 sati predviđen ručak. U slučaju lošeg vremena Biciklijada se otkazuje, napominju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba