Kakva-takva utjeha

Evo koliko je Hrgović zaradio od teškog poraza, s tolikim novcem će sigurno lakše tugovati

Objavljeno: 02.06.2024. zagorjeinternational

Filip Hrgović prvi je put u karijeri poražen i to u borbi za svjetski naslov po IBF-u. Hrvatskog teškaša pobijedio je Britanac Daniel Dubois tehničkim nokautom u osmoj rundi. Velik je ovo udarac za Hrgovića i njegove nade da se probije na teškaški vrh svijeta, ali donekle će se utješiti sjajnom zaradom.

Hrgović će dobiti 37,5 posto nagradnog fonda za ovaj meč u Saudijskoj Arabiji, što je malo više od 300.000 eura. Iako je sjajno prošao, to mu je tek treća zarada u meču u karijeri. Pobjedama nad Zhileijem Zhangom i Demseyjem McKeanom dobio je po malo manje od 400.000, prenosi Index. Pobjednik Dubois zaradio je 200.000 više od Hrgovića, dakle nešto više od pola milijuna eura. No, njemu je to sitniš u odnosu na dosadašnje honorare. Nakon poraza od Oleksandra Usyka zaradio je 2 milijuna eura, a otprilike toliko je dobio i nakon borbe s Joeom Joyceom.

Dubois (26) je nakon meča nahvalio pet godina starijeg Hrgovića.

– Puno poštovanje, dobar je borac. Drago mi je da sam uzeo IBF-ov pojas, idemo dalje. Nisam dobro počeo, no čuo sam savjete iz mog kuta i to mi je pomoglo. Pojeo sam njegove udarce, to me probudilo i nisam više htio čekati. U sedmoj rundi sam osjetio da ga pogađam i da ga imam. Ponosan sam na sebe. Prošle godine sam bio na dnu, sad sam opet na vrhu – kazao je Dubois.

“Hrvat je malo umišljen, rekao je da će razbiti Duboisa”

A kako prenose 24sata, bilo je zanimljivo pratiti spektakl iz Rijada kroz komentare ljudi koji su ga prenosili. To su stručni komentatori koji su godinama u boksu: Todd Grisham, Mike Costello, Darren Barker i Barry Jones. Hrgović ih je oduševio na početku.

– Hrvat misli ozbiljno, pa on nije promašio niti jedan udarac! Sve što izbaci, pogodi! U prvoj rundi ga je pogodio valjda šest puta. Svaki put je to sjelo na Duboisovu glavu – komentirali su u prvoj rundi kad je Hrgović s nekoliko čistih udaraca dobro pogodio Duboisa.

Bio je to odličan ulazak hrvatskog boksača u meč, Britanac nije imao rješenje za njegove jednostavne kombinacije lijeva-desna.

– Je li netko rekao dečkima da je ovo na dvanaest rundi? – čudili su se komentatori koji su se složili da ovo neće dugo trajati, s obzirom na ‘bombe’ koje je bacao Hrgović i uvjerljivo dobio prve dvije runde.

– Dubois jako dobro prima sve te udarce – komentirao je jedan od njih, a drugi mu je rekao:

– Pa to si ponovio pet, šest puta. Dubois samo prima, ali impresivno izgleda fizički. Čini se da se Hrvat malo ispuhao. Je li moguće da već teško diše? – komentirali su u trećoj rundi, kad je Dubois počeo sve više pogađati. Bio je i agresivniji.

Nakon četvrte runde na ekranu su se pojavile sudačke kartice, prenose 24sata. Hrgović je dobio prve dvije runde, a Dubois sljedeće dvije. Hrvatski boksač je tada imao posjekotinu iznad jednog oka. Mislilo se da je to od sudara glavama, no jedan od komentatora rekao je da je dobio informaciju od sudaca da je posjekotina nastala nakon udarca, a ne od sudara glavama. Komentatori su primijetili da Hrgović ne izgleda dobro.

– Pogledajte Hrgovićev govor tijela, ovo nije dobro. Pa on uopće nema kondicije, nije spreman. Je li on preskočio teretanu, što je ovo? Pa on je lijen – čudili su se stručnjaci dok je Dubois bio sve bolji.

– Hrvat je malo umišljen, rekao je da će razbiti Duboisa. Kad su ga pitali je li mu ovo najteži meč, rekao je da nije, ha, ha, ha. Ali Dubois je sazreo, onaj zadnji meč i pobjeda pokazali su mu da može. Hrgović je ušao u meč kao Ivan Drago protiv Rockyja – zaključili su komentatori.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba