Potvrđeno iz KBC-a Zagreb

DOBRE VIJESTI: Beba iz stravične nesreće na A3 je bolje, premještena je s intenzivne

Objavljeno: 02.06.2024. zagorjeinternational

Dvogodišnje dijete koje je hitno prebačeno na Rebro nakon teške prometne nesreće na autocesti A3 u petak poslijepodne je dosta bolje. Kako su potvrdili za 24sata iz KBC-a Zagreb, nije životno ugroženo.

– Dijete je stabilno i premješteno je iz intenzivne na odjel – rekao je pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite, primarijus dr. Milivoj Novak.

Roditelji su poginuli

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći poginuli su roditelji djeteta (24-godišnjak i 21-godišnjakinja) nakon što se otac zabio BMW-om u kamion. Prije nesreće je, jureći autocestom i držeći mobitel u ruci, snimao i sebe. Policija je dojavu o nesreći na autocesti A3 između Okučana i Novske dobila u petak oko 15 sati.

Roditeljima nije bilo spasa dok je dijete prebačeno u novogradišku bolnicu, odakle su ga hitno prevezli u KBC Zagreb. Prvo je bilo smješteno na Odjelu za pedijatrijsku intenzivnu medicinu gdje su najugroženiji pacijenti. Ravnatelj novogradiške bolnice Josip Kolodziej potvrdio je kako dijete ima teške ozljede više organskih sustava, no situacija se promijenila na bolje te je sad s intenzivne prebačeno na klasičan odjel.

Pokojni otac je i prije pet godina imao tešku nesreću u kojoj je poginula njegova tadašnja supruga (17), koja je bila i trudna. Dijete su uspjeli spasiti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba