VIDEO: Potraga za Rumunjkama i Talijanom se nastavlja, ali zasad bez pomaka

SCENA KOJA SLAMA SRCE: Posljednji zagrljaj mladića i djevojki prije nego ih je odnijela bujica

Objavljeno: 01.06.2024. zagorjeinternational

Potraga za mladićem i dvije djevojke koji su u petak nakon bujičnih poplava na sjeveru Italije nestali u gradu Premariacco u okrugu Udine, nastavljena je u subotu no zasad bez pomaka. Spasioci pretražuju područje na kojemu je posljednji put zabilježen signal mobitela jednog od njih iako prema mišljenju stručnjaka šanse da ih se pronađe žive vrlo su male. Voda je na tom području izrazito hladna i brza te vodi prema ušću rijeke Torre, piše La Repubblica, a prenosi Dnevnik.hr

Nestale djevojke su državljanke Rumunjske stare 20 i 23 godine, dok je 25-godišnji mladić s područja Udina. Trojac je pozvao pomoć nakon što su se tijekom boravka na otočiću našli zatočeni jer se zbog obilne kiše naglo podigao vodostaj rijeke Natisone. 

Društvenim mrežama kruži dramatična snimka djevojaka i mladića kako do struka stoje u vodi, zagrljeni, s posljednjim nadama u spas. Unatoč pokušajima vatrogasaca da ih izvuku s pomoću užeta, pred očima brojnih svjedoka i spasioca, snažna riječna struja ih je odvukla. 

U potrazi sudjeluju karabinjeri, ronioci te helikopteri i dronovi. Spasioci se nadaju da je nekome od njih mobitel ostao u džepu što bi pomoglo lociranju. 

– Niz vozila koje pretražuju cijeli klanac od Premariacca prema Padermu je impresivan. Tijekom noći obustavili su potragu na jednoj točki dok su čekali hoće li moći nastaviti uzvodno ili nizvodno. Ovo su odlučujući sati – napisao je gradonačelnik Premariacca Michele de Sabata u objavi uz fotografiju spasilačkih službi i vatrogasnih vozila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba