GORNJA STUBICA: Kreću radovi na uređenju Spomen parka Rudolfa Perešina

“Prije svega, rekonstruirat će se prilazna staza do biste i postaviti bolja, diskretnija rasvjeta”

Objavljeno: 01.06.2024. zagorjeinternational

U Gornjoj Stubici započeli su radovi uređenja Spomen parka Rudolfa Perešina. Vrijednost radova je oko 30.000 eura i financira ih KZŽ. 

– Prije svega rekonstruirat će se prilazna staza bisti Rudolfa Perešina koja je u dosta lošem stanju i prilično je uska pa tako eventualno tek dvije osobe mogu hodati usporedo prilikom nekih ceremonija. U planu je postavljanje bolje, diskretnije rasvjete koja će osvjetljavati Perešinovu bistu i sam taj prostor oko biste – istaknuo je za Radio Stubicu načelnik Jasmin Krizmanić. U pripremi je pak Odluka o odabiru izvođača radova vezanu za nastavak radova na Spomen hiži Rudolfa Perešina. 

Ovisno o vremenskim prilikama, a najvjerojatnije početkom drugog tjedna na području Gornje Stubice započinje sanacija ceste Mikulci – Sinkovići – Horvatinčići.  

Proveden je i postupak Javne nabave za izgradnju reciklažnog dvorišta. Trenutno se kontrolira dokumentacija i kroz desetak dana očekuje se konačna Odluku o početku izgradnje. 

Isto tako očekuju se pravomoćne građevinske dozvole te se uskoro kreće u raspisivanje Javne nabave za radove na nerazvrstanim cestama koji će se provoditi u tri grupe. 

– Ukupna vrijednost tih radova je oko milijun i pol eura. U prvoj grupi nalazi se cesta prema Kondresima, porom cesta Muzej – Ciglenečki, odnosno odvojak Lisaki, odvojci Ivanići, Ulica Augusta Šenoe, Pižiri, Labaš i odvojak Brezanska. U drugoj grupi se nalaze ceste Labaši – Koščevići, potom Koščevići – Vrčaki, Krivi – Modriši, odnosno odvojak Šišaki, Karivaroš, Kovačići i u trećoj grupi nalaze se ceste Ulica Tituša Brezovečkog i Brezje, odnosno odvojak Pod lipom. Ukupna dužina prometnica je oko 750 metara, a ceste bi se uređivale tijekom srpnja i kolovoza – istaknuo je načelnik Krizmanić.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba