Opasnost po život, moguća evakuacija

NJEMAČKA NA NOGAMA: Na snazi je najviša razina upozorenja – očekuje se teško nevrijeme

Objavljeno: 01.06.2024. zagorjeinternational

Meteorolozi u Njemačkoj i za vikend najavljuju jaku kontinuiranu kišu koja bi mogla dovesti do poplava u brojnim gradovima, piše Fenix magazin

Najveća količina padalina očekuje se na jugu i središnjem istoku zemlje. To znači da će u Bavarskoj, Baden-Württembergu i dijelovima Tirinške i Saske pasti veća količina kiše. 

– Teška vremenska situacija za velika područja južne Njemačke, koja je najavljivana danima, širi se prema sjeveru zemlje – izvijestila je u petak Njemačka meteorološka služba (DWD). 

Vatrogasne jedinice pozivaju na oprez i spremne su za akcije do kojih bi moglo dovesti nevrijeme u Njemačkoj. 

Za okruge Stuttgart i Tübingen, Njemačka meteorološka služba objavila je najvišu razinu upozorenja 4 od 4 (“iznimno jaka, kontinuirana kiša”) koja je počela u petak poslijepodne i trajat će do ponoći u nedjelju. 

Okrug Ravensburg objavio je u petak navečer da se ne može isključiti da bi pojedini gradovi ili zajednice mogli donijeti odluke o evakuaciji stanovnika. Vlasti su građane pozvale da na svoje mobitele preuzmu aplikaciju za upozorenje NINA i namjeste je da se oglasi alarm kada se oglasi poruka o evakuaciji, da bi to učinili, mobitel mora biti uključen. 

DWD također upozorava da ulice i podvožnjaci mogu brzo poplaviti ako pada jaka kiša. 

– Može doći do opasnosti po život – poručili su iz DWD-a. 

Obilne kiše tolikog su intenziteta da potpuno prekriju asfalt vodom što stvara uvjete za akvaplaning i povećava se rizik od prometnih nesreća. 

Mogla bi se pojaviti i klizišta. Stoga se stanovnici pozivaju na dodatan oprez.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba