Nesanicu je pokušavao riješiti lijekovima, velikim količinama alkohola, ali uzalud...

ČUDO OD ČOVJEKA: Ovaj 80-godišnjak nije spavao od 1962. – sve je počelo u ratu

Objavljeno: 01.06.2024. zagorjeinternational

Osamdesetogodišnji Vijetnamac Thai Ngoc nije spavao od 1962. godine. Za njegovo stanje nema objašnjenja, a liječnici su više puta testirali lažira li nesanicu i ustanovili kako je Ngoc doista budan u svako doba dana, piše Unilad, a prenosi Jutarnji list

Youtuber Drew Binsky odučio je s “čudom od čovjeka” napraviti intervju. Ngoc i njegova supruga dočekali su youtubera s tradicionalnim obrokom nakon čega su posjetili polje u kojem radi. Čovjek koji nije spavao 62 godine tvrdi da je njegova prehrana prilično jednostavna, ali da većinu dana pije rižino vino za što smatra da je moglo utjecati na njegov san. 

Prvi problemi javili su se tijekom Vijetnamskog rata kad je Tajlanđanin, tad tinejdžer, jednostavno prestao spavati. Zanimljivo je kako je istovremeno s prestankom spavanja ozlijedio ruku, no povezanost između te dvije stvari nije utvrđena. Problem nesanice pokušavao je riješiti lijekovima, velikim količinama alkohola, ali ništa mu od toga nije pomoglo. 

Ngoc smatra kako nesanica na njega ima loš utjecaj i jedino što zaista želi je – spavati. Njegova obitelj i prijatelji u početku su bili zabrinuti da bi kasnije prihvatili kako osamdesetogodišnjak jednostavno ne spava. Dok drugi spavaju, on najčešće kuha vino od riže ili čisti po kući. 

Najduže što je osoba bila bez sna je 264 sata, odnosno nešto više od 11 dana. Kako je ovo moguće nisu ustanovili niti liječnici s obzirom na to da Ngoc nema tipične simptome nesanice. Nakon tri dana bez sna počinju halucinacije koje se pogoršavaju s odmakom vremena, no takvih problema 80-godišnjak nema. 

Neki su stručnjaci uvjereni kako Ngoc ipak povremeno drijema i tako ostaje funkcionalan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba