U čast legendarnom zlatarbistričkom vatrogascu

Održan Memorijal “Josip Andrec – Dado” u organizaciji DVD Zlatar Bistrica

Objavljeno: 31.05.2024. zagorjeinternational

U sklopu Zlatarbistričkog proljeća, u organizaciji DVD-a Zlatar Bistrica je održano vatrogasno “Fire Combat” natjecanje. Riječ je o sve popularnijem natjecanju koje obuhvaća svladavanje različitih prepreka, upotrebu samoizbavne tehnike, prenošenja povrijeđene osobe i razvlačenje ‘B’ cijevne pruge pod pritiskom te gašenje požara. 

Natjecanje se organizira kao memorijal u čast Josipu Andrecu – Dadi, legendarnom zlatarbistričkom vatrogascu i nekadašnjem zapovjedniku, koji je iznenada preminuo 2016. godine. 

Iz Zlatar Bistrice dolazi izvrsna ekipa ‘Taj team’ u sastavu Goran Mikulec i Lovro Hajdek, inače i državni prvaci u ovoj disciplini, a na natjecanju sudjeluju i brojne ekipe iz Hrvatske i Slovenije.

U kategoriji ‘E’ (žene) nastupila je jedna ekipa ‘Team Iskra’ sastavljena od članica DVD-a Varaždinbreg i DVD-a Lužan Biškupečki.

U ‘C’ kategoriji (od 40 do 50 godina) također se natjecala samo jedna ekipa i to iz Slovenije, točnije PGD Videž. U ‘B’ kategoriji (od 30 do 40 godina) slavili su domaćini iz DVD-a Zlatar Bistrica, ekipa ‘Cintar boys’ (Dario Hoić i Nikola Jantolek), ispred JVP Zagreb i ekipe ‘2 cellos’ iz DVD-a Osijek Gornji grad.

Najviše je ekipa bilo u ‘A’ kategoriji (do 30 godina), gdje su slavili i najveći favoriti, domaći ‘Taj team’, ispred DVD-a Sveti Ivan Zelina i PGD Videž. Na petom mjestu bili su još jedni domaći predstavnici, ‘Mrzli i žestoki’, odnosno Benjamin Mikulec i Matija Nuli. Također, ‘Taj team’ imao je i ukupno najbolje vrijeme natjecanja, pa je dobio i pehar kao apsolutni pobjednik. 

Na početku i na kraju svim natjecateljima i posjetiteljima obratila se i načelnica Zlatar Bistrice Vesna Mikulec, a zadovoljstvo organizacijom nije krio ni predsjednik DVD-a Zlatar Bistrica Dražen Mikulec, koji je zahvalio načelnici, ali i svim ostalima na pomoći u organizaciji. Događaj su nastupom uveličale i Zlatarbistričke mažoretkinje, a za dodatnu sigurnost brinuli su i članovi HGSS-a.

Dodajmo da je natjecanju prisustvovala i obitelj Josipa Andreca, a njegov sin Filip dijelio je medalje i pehare. S obzirom da vrlo dobru organizaciju prvog izdanja ovog natjecanja, cilj je da ono postane tradicionalno. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba