Kod Bjelovara otkriveno leglo zmija

“Nikad nije bilo više zmija. Ovo mi je jedan od većih ulova”

Objavljeno: 31.05.2024. zagorjeinternational

– Ulovili smo pravo leglo zmija u skladišnom prostoru jedne tvrtke kod Bjelovara – otkrio je za 24sata Darko Karamazan iz ‘Udruge Zmijolovac’.

U utorak su dobili poziv radnika tvrtke koji su bili uznemireni.

– Otišli smo tamo i napravili posao. Nisam se puno zavlačio, malo smo pomaknuli stvari i pronašli 15-ak zmija, na jedno dvije ili tri lokacije u skladištu – rekao je Karamazan, dodavši da su sve uhvaćene zmije bjelouške.

U blizini je potok

Na ovoj intervenciji imao je pomoć mladog zmijolovca Stjepana Šebeđaka.

– Ovo mi je jedan od većih ulova. Nije ovo nenormalno, u blizini je jedan potok i tu su se izlegle i bile u skladištu koje je obloženo pločama. Kroz te ploče su mogle doći, tamo im je sigurnije od nekih njihovih prirodnih neprijatelja – naglašava Karamazan.

Nakon što su zmije locirane i uhvaćene, vraćene su u njihovo prirodno stanište, u prirodu. Karamazan otkriva da ove godine ima puno više zmija, ‘Udruga Zmijolovac’ gotovo svakodnevno ima neku intervenciju.

– Prije nekoliko dana išli smo u lov na poskoke, kod Gospića smo uhvatili dva. Mislim da su zmije došle što bliže kućama jer imaju hrane, glodavce, tu im je bolje nego u prirodi gdje ljudi špricaju pesticide i herbicide, a to njima smeta – zaključuje Karamazan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba