NASTAVAK TRADICIJE: Vatrogasci će 25. puta hodočastiti Majci Božjoj Bistričkoj

Objavljeno: 31.05.2024. zagorjeinternational

Ove nedjelje, 2. lipnja, po 25. puta će se održati tradicionalno hodočašće vatrogasaca u Nacionalno Svetište Majke Božje Bistričke. Uz Vatrogasnu zajednicu Krapinsko – zagorske županije, suorganizator hodočašća je ove godine Vatrogasna zajednica Bjelovarsko – bilogorske županije.

Predviđeno je da vatrogasci na hodočašće u nose svečane vatrogasne odore ili radne vatrogasne odore (s kapom), a iznimno vatrogasna mladež u jednoličnim majicama. Vatrogasci koji će nositi zastave uz odoru moraju imati bijele rukavice i kacige.

Ovo jubilarno hodočašće svojim izravnim prijenosom pratit će i Religijski program Hrvatske radiotelevizije.

Program: 

Okupljanje vatrogasaca kod Hotela Kaj, Marija Bistrica, predviđeno je do 9 sati, a u 9.15 počinje svečani mimohod. Do 9.40 sati očekuje se dolazak gostiju i svečanog mimohoda kod Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, a tada slijedi intoniranje državne i vatrogasne himne. U 9:45 sati predviđeni su pozdravni govori, u 10 sati koncelebrirana Sveta Misa, a u 11 sati slijedi križni put.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba