Općinsko vijeće donijelo i odluku o potporama u poljoprivredi do 2026. godine

Marija Bistrica u proračunu ima višak od lijepih 934.000 eura 

Objavljeno: 31.05.2024. zagorjeinternational

Općinsko vijeće Marije Bistrice prihvatilo je Izvješće o izvršenju proračuna za 2023. godinu. Kako je u razgovoru za Radio Stubicu pojasnio načelnik Josip Milički, prihodi bez proračunskih korisnika iznosili su prošle godine skoro pet milijuna eura, a rashodi su bili oko četiri milijuna.  

Time je ostvaren višak prihoda od 934.385,17 eura. Milički ističe da je to lijep rezultat i dokaz da se dobro gospodarilo. Taj će se višak prihoda uložiti u projektnu dokumentaciju i kapitalne projekte koji se planiraju. 

Vijeće je također donijelo odluku o potporama u poljoprivredi do 2026. godine. Za osjemenjivanje plotkinja dodijelit će se 20 eura, a za držanje krava, 100 eura po kravi godišnje. Milički napominje da su to mali iznosi, ali pozitivan primjer da im je stalo. 

– Krave su nekada bile jedan od glavnih izvora prihoda i sigurnost za obitelji – rekao je Milički i podsjetio da je 1968. na području Marije Bistrice bilo oko 18.500 krava, a danas ih ima pedesetak, ako se izuzmu dvije-tri veće farme. 

Nastavlja se manifestacija Ljeto u Mariji Bistrici. U subotu se održava tradicionalna kotlovinijada Mjesnih odbora. Nakon ocjenjivanja slijedi degustacija i druženje.  

U nedjelju se održava 25. Vatrogasno hodočašće. Stići će vatrogasci iz cijele Hrvatske, a sveta misa počinje u 10 sati. Od 19 sati na Trgu pape Ivana Pavla II. održat će se Fio Show.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba