Gradonačelnik Škvarić održao sastanak s članovima Vatrogasne zajednice

LEPOGLAVA: Na sastanku s vatrogascima istaknute protupožarne aktivnosti i kapitalne investicije

Objavljeno: 31.05.2024. zagorjeinternational

Povodom mjeseca zaštite od požara, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić održao je sastanak s članovima Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave i DVD-a Lepoglava, Kamenica i Višnjica.

S obzirom na to da se u Hrvatskoj svibanj obilježava kao mjesec zaštite od požara, lepoglavski vatrogasci cijelog su mjeseca provodili niz aktivnosti usmjerenih na upozoravanje od opasnosti od požara. Jedna od češćih opasnosti svakako je loženje vatre na otvorenom, te je tom prilikom istaknuto kako su građani dužni pribaviti odobrenje nadležne javne vatrogasne postrojbe te poduzeti određene mjere predostrožnosti.

Uz spomenute protupožarne aktivnosti, na sastanku je bilo riječi i o financijskoj podršci Grada Lepoglave za redovno djelovanje vatrogasaca, kao i o kapitalnim investicijama. Tako Grad Lepoglava za djelovanje i osnovnu opremu vatrogasaca ulaže 138.700 eura, od toga 65.260 eura ide na osnovno djelovanje, 55.745 eura za učešće u kreditu vozila DVD Lepoglava, 7965 eura kredita za kombi vozilo DVD-a Kamenica, dok za nabavku sirene za DVD Višnjica izdvaja 6700 eura.

Grad kontinuirano ulaže u vatrogasce

Što se pak tiče kapitalnih investicija, tu zasigurno vrijedi spomenuti da je započeo projekt energetske obnove zgrade DVD Višnjica vrijedan preko 530.000 eura. Zatim, završena je druga faza izgradnje Vatrogasnog doma DVD Kamenica vrijedna 110.000 eura, a trenutno se priprema dokumentacija za natječaj za EU sredstva za projekt izgradnje Vatrogasnog centra DVD Lepoglava vrijedan oko 2,5 milijuna eura.

Vatrogasna zajednica Grada Lepoglave ove je godine prigodno obilježila 30. obljetnicu osnutka, a da se ulaže i u znanje vatrogasaca, pokazuje velik broj vatrogasaca osposobljenih za časnička zvanja.

– Grad kontinuirano ulaže u vatrogasce upravo zato što samo dobro opremljeni, osposobljeni i visoko motivirani vatrogasci mogu obavljati svoju dužnost. Mogu sa zadovoljstvom potvrditi da je takav slučaj i u Lepoglavi i zbog toga veliko hvala svim našim vatrogascima koji dobrovoljno ulažu svoje vrijeme u svrhu zaštite ljudi i imovine – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Treba napomenuti kako u Vatrogasnoj zajednici Grada Lepoglave djeluje DVD Lepoglava, osnovano 1898. godine i koje trenutno broji 98 članova. Zatim, DVD Kamenica koje je osnovano 1940. godine i broji 80 članova, DVD Višnjica osnovano 1951. i koje je jedno od većih vatrogasnih društava i broji 127 članova. Uz ova tri vatrogasna društva, u Vatrogasnoj zajednici djeluje i DVD Kaznionica Lepoglava koje je osnovano 1950. i broji 116 članova te su svi članovi zaposlenici Kaznionice.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba