Vrijedna ukupno 16.000 eura

KZŽ donirala opremu za DVD Tavankut u Srbiji

Objavljeno: 31.05.2024. zagorjeinternational

Na inicijativu župana Krapinsko – zagorske županije Željka Kolara, uz posredovanje Hrvatskog nacionalnog vijeća na čelu s predsjednicom Jasnom Vojnić, osigurana je vatrogasna oprema za Dobrovoljno vatrogasno društvo Tavankut u vrijednosti od 16.000 eura.

– Osim sustavne podrške koja je u posljednjih nekoliko godina sve veća od strane Vlade Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i županija, od velikog značaja su i pojedinačne potpore našim udrugama i institucijama. Župan Željko Kolar bio je inicijator i sporazuma sa svim županijama, studentskih i učeničkih stipendija, invalidskih kolica te kadrovskog snaženja naše zajednice. Vrijedna donacija vatrogasne opreme našem DVD-u bit će na korist svim mještanima Tavankuta, a ne samo pripadnicima hrvatske zajednice – izjavila je predsjednica Izvršnog odbora Karolina Bašić.

Svečanoj dodjeli vatrogasne opreme DVD-u Tavankut proteklog je vikenda prisustvovao izaslanik župana Krapinsko – zagorske županije i predsjednik županijske vatrogasne zajednice Stjepan Skuliber, gosti iz Republike Hrvatske, predstavnici DVD-a Gunja i DVD-a Kaštel Gomilica, te predstavnici hrvatskih institucija i DSHV-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba