Bogat program uz Dan državnosti u Đurmancu i dalje traje

ĐURMANEC: Premijerno izdanje mininogometnog turnira ‘Željko Pavić – Kalc’ okupilo 40 ekipa 

Objavljeno: 31.05.2024. zagorjeinternational

U Đurmancu, u organizaciji Općine Đurmanec, KUD-a Đurmanec, DND-a Đurmanec, Sportskog društva Đurmanec, Udruge hrvatskih branitelja sv. Juraj Đurmanec i Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi KZŽ, te pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja traje obilježavanje Dana državnosti, koje ove godine donosi bogat program.  

‘Kak je to negdar bile’ 

U četvrtak je tako Društvo naša djeca Đurmanec u holu osnovne škole organiziralo radionice na temu “Kak je to negdar bile, kak se u Đurmancu zabavljale jele i pile”. Okupio se velik broj djece i njihovih roditelja, a predsjednica DND-a Marina Belošević rekla je kako su vrijedne članice Društva, su za naše najmlađe pripremile raznovrsne radionice kojima su željele približiti jela i pića djedova i baka. 

– Tako su se na bogatom stolu našle gibanice, zljevke, pite, štrudle, kiflice, sport kekse i kocke šećera, kojima su se svi posjetitelji i sudionici mogli zasladiti. Zorno su prikazale izradu jabučnice, pa su djeca na starinski način gulila, rezala, ribala i prešala jabuke. Također, od starinskog materijala izrađivali su se rupci i klaruši, od perlica i tkanina, a od krep parira cvjetići – istaknula je Belošević i dodala kako su marljive ruke članica, djevojčicama plele pletenice.  

– Djeca su se okušala i u izradi luka i strijele te pračke, a i u potezanju užeta. Također, svim najmlađim posjetiteljima, uručeni su prigodni pokloni, boce za vodu s logom DND-a – pojasnila je predsjednica DND-a Đurmanec i naglasila kako se veseli novim radionicama.  

U večernjim satima je pod šatorom, na igralištu ispred škole održan koncert na kojem su nastupili Puhački orkestar Petrovsko – Špoljari, koji su publiku zagrijali s dobro poznatim skladbama. U tri izvedbe zagorskih pjesmama, kao vokalna pratnja pridružili su im se i Tomica Pavić Blatar, Marinko Smiljanec i David Janžek. Nakon toga mnogobrojnoj publici koncert je održala grupa Šarmeri i dobro ih zabavila. 

Sport 

Paralelno se uz ostala događanja, na igralištu Osnovne škole Đurmanec, u organizaciji Sportskog društva Đurmanec održavao 1. mininogometni turnir “Željko Pavić – Kalc”, koji je okupio 40 ekipa.  

Prvo mjesto osvojila je ekipa Elektrogips-mont, drugo mjesto Graditeljstvo Merkaš, treće SD Đurmanec i četvrto Orange Automation. Najboljim igračem proglašen je Filip Hanžić iz ekipe Elektrogips-mont. 

Mario Klasić iz SD-a Đurmanec kazao je kako su zadovoljni odazivom ekipa i samim turnirom jer je sve prošlo u najboljem redu, te se nada da će se turnir održati i sljedeće godine.  

Načelniku Damiru Beloševiću drago je što su se u organizaciju uključile udruge i pobrinule se da je sve na najvišem nivou. Pozvao je mještane i goste da se pridruže svim ostalim događanjima koji su pripremljeni za proslavu Dana državnosti.  

Nastavak programa 

Dodajmo, kako u petak od 20 sati pod šatorom nastupaju ŽVS Lire i tamburaši KUD-a Đurmanec, te njihove gošće ŽVS Strune iz Pregrade. Nakon toga nastupit će grupa Pandora i kao zvijezda večeri Mladen Grdović. 

U subotu od 10 sati će se na igralištu kod osnovne škole održati pokazna vježba i prezentacija pasa Carinske uprave RH, a od 20 sati pod šatorom će nastupiti sve folklorne sekcije i tamburaši KUD-a Đurmanec te njihovi gosti. 

Nakon KUD-a pozornicu će preuzeti Lidija Bačić. 

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba