Okupilo se oko 300 ljudi

U Dugom Selu održan prosvjed zbog curice na koju je naletio kamion: “Potrebno je odmah poboljšati rasvjetu i prometnu signalizaciju”

Objavljeno: 30.05.2024. zagorjeinternational

Ispred Gradske uprave Dugog Sela jučer je održan prosvjed kojim se traži rješavanje problema s prometnom infrastrukturom i sigurnosti djece. Prosvjed je organizirala inicijativa ‘Dugo Selo za sigurnost djece’.

Na prosvjed je došlo oko 300 ljudi, a započeo je minutom šutnje za 8-godišnju djevojčicu koja je prošlog utorka poginula u naletu kamiona. Građani smatraju da se tragedija mogla izbjeći i zato će ustrajati na tome da se tako nešto ne ponovi, prenosi Index.

Peticija građana

Inicijativa građana ‘Dugo Selo za sigurnost djece’ pokrenula je i peticiju u kojoj su iznijeli zahtjeve za nadležne.

– Dana 21. svibnja 2024. u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu život je pri povratku iz osnovne škole Ivana Benkovića izgubila osmogodišnja djevojčica prilikom naleta kamiona. Potaknuti ovom nepotrebnom tragedijom, ali i svjesni neadekvatnosti prometne sigurnosti u našem gradu, mi sugrađanke i sugrađani zahtijevamo od gradskih vlasti, poglavito od gradonačelnika grada Dugo Selo, Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, ravnateljice PU Dugo Selo i ravnateljica i ravnatelja dugoselskih škola da hitno osmisle plan kojim će se žurno implementirati mjere koje zahtijevamo i o tome nas obavijestiti. Mnoge obitelji na Rugvičkoj ulici ovise o školskom autobusu kako bi njihova djeca sigurno stigla do škole i natrag. Tražimo hitno vraćanje ove usluge kako bi se osigurala sigurnost djece koja putuju ovom rutom – poručuju iz Inicijative.

Žele hitno rješenje rasvjete i prometne signalizacije oko dvije osnovne škole i gradskih vrtića.

– Potrebno je odmah poboljšati rasvjetu i prometnu signalizaciju oko OŠ Josip Zorić i OŠ Ivan Benković, posebno na ulazu u školu i parkiralištu. Tražimo postavljanje uspornika prometa, kamera i dodatne signalizacije u neposrednoj blizini škola posebno oko nadvožnjaka i budućeg trgovačkog centra Stop&Shop , te na glavnim rutama kojima se djeca kreću na putu do škole, kako bi se osigurala veća sigurnost. Oko gradskog vrtića i DV Vrapčić nedostaju nogostupi i prometna signalizacija kao i adekvatna rasvjeta – kažu građani.

Traže i znatno veći angažman policije, posebno oko škola i vrtića.

– Tražimo veći angažman policije u vidu školskih patrola koje će osiguravati sigurnost djece prilikom dolaska i odlaska iz škole i vrtića. Također, zahtijevamo veću prisutnost policije na glavnim rutama kojima se djeca vraćaju iz škole, posebno u večernjim satima i tijekom gušćeg prometa – kažu iz inicijative ‘Dugo Selo za sigurnost djece’ te poručuju da su djeca prioritet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba