Incident se dogodio kod Zadra

Otac učenika napao čistačicu. Policija sada istražuje i nju?!

Objavljeno: 30.05.2024. zagorjeinternational

Policija još uvijek provodi kriminalističko istraživanje slučaja fizičkog napada na čistačicu u jednoj osnovnoj školi kod Zadra. Podsjetimo, otac učenika napao je čistačicu koja njegovo dijete, koje je zakasnilo na nastavu, nije pustila u školu.

No, osim oca, policija istražuje i postupanje čistačice, javlja Dnevnik Nove TV. Gorana Rosandić iz Sindikata Preporod komentirala je događaj u školi i koliko su česti takvi događaji.

“Vlada kolektivni stav da se svatko može miješati u bilo čiji posao”

– Nažalost, ovakvi su slučajevi sve češći, 2019. smo se borili da nastavnike proglasimo službenim osobama, a tada smo imali više od sto napada na nastavnike. Pitanje je koliko se toga dogodi, a da nikada ne dospije do medija – rekla je Rosandić za Dnevnik Nove TV.

Upitana smatra li da napad roditelja ima veze s krajem školske godine i zaključivanjem ocjena, Rosandić se složila.

– Ne bi me čudilo. Međutim, Pravilnik o školovanju dopušta roditeljima da tijekom školske godine ne dolaze u školu i sve se svodi na digitalizaciju. Bojim se da udaljavanje roditelja od škole doprinosi ovome svemu – smatra Rosandić. Komentirala je i dopušten ulazak u škole.

– Vlada kolektivni stav da se svatko može miješati u bilo čiji posao, kako liječnika, tako i nastavnika. Tako i roditelji smatraju da imaju pravo nadzirati taj odgojno obrazovni proces. Ulazak u škole dozvoljen je svima jer nemaju kadrovske uvjete da osiguraju da na ulazu škole stoji neka odgovorna osoba. Vidjeli smo da ministar ne daje signale da će doći do novih zapošljavanja u školama. Uz to, s obzirom na plaće u školama, i nije neka navala – kazala je Rosandić.

Policija kaže da istražuje i postupanje napadnute čistačice, na što se Rosandić zgrozila.

– Meni je to prestrašno. Postoji pravilnik o odgojnim mjerama u školama koji djecu skriva u sustav administracije, a nastavnik ili djelatnik koji se ogriješi o pravilnik, trenutno dobiva otkaz – zaključila je Rosandić.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba