Prekrasno finale u Klanjcu, Pregrada ipak ostala prekratka

Gaj Mače osvojio Kup KZŽ!

Objavljeno: 30.05.2024. Milorad Videković

Prekrasna utakmica u Klanjcu gdje su u finalu nogometnog Kupa NS KZŽ igrali Gaj iz Mača i Pregrada, na kraju je slavio Gaj iako teže od očekivanog.

Završilo je 1:0 za ekipu iz Mača, a u junaka utakmice prometnuo se vratar Gaja Kristijan Strahonja, koji je u 85. i 92. minuti obranio odlične udarce Nike Kolara i Luke Kantocija. Od 2007. godine ovo je deseto finale Gaja i ovim naslovom došao je do brojke šest.

Festival nogometa

Sve pohvale idu organizatoru Klanjcu koji je zaista pripremio sve što je potrebno za ovakav događaj, od odlične infrastrukture do bogate ponude za sve navijače koji su zdušno i snažno bodrili svoje ekipe ispunivši tribine stadiona. Na tribinama je bilo oko 700 navijača, u nešto većem broju iz Pregrade te su u tom segmentu pobjedu odnijeli Pregrađani. Sam susret nije previše obilovao prilikama i pobjeda Gaja je zaslužena jer su jednu od svojih rijetkih prilika uspjeli realizirati, Deak u 41. minuti, dok je Pregradu u postizanju pogotka svojim dvjema sjajnim intervencijama spriječio Strahonja.

Iako je glavna uloga u ovom finalu na kraju pripala Gaju, pravi istinski akter utakmice je Pregrada koja je pružila odličan otpor favoriziranom Gaju i bila mu dostojan protivnik. Trener Serdar odlično je postavio svoju ekipu koja je od prvog zvižduka suca Fotiveca stala čvrsto u dva bloka. Gaj je tijekom utakmice imao dominaciju i posjed, ali su prilike bile vrlo rijetke – u 8. minuti Šaban i u 35. Ristovski, da bi u 41. minuti odlični Deak iskoristio jedan karambol u šesnaestercu Pregrade i lako sam sa druge stative svladao Kušara te se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Gaja.

U drugo poluvrijeme Pregrada je ušla puno hrabrije što je donijelo i prve prijetnje prema Strahonji, a najveće su bile one sa samog kraja utakmice dok je Gaj jedinu pravu priliku imao u 81. minuti kada je Nikolić odlično ubacio s desne strane, a Dačnik – Kovačić s pet metara udaljenosti pucao pokraj gola. Na kraju Kup ipak zasluženo odlazi u Mače, a Pregradi sve čestitke za prikazanu igru i otpor favoriziranom Gaju koji se nalazi u dva ranga višem stupnju natjecanja i ove je sezone zasigurno najbolja zagorska ekipa.

Pobjednički je pehar kapetanu Gaja Martinu Šabanu uručio predsjednik NS KZŽ, Stjepan Merkaš – Krojf, a uz njega nagrade su dijelili i župan KZŽ Željko Kolar, Žarko Tušek, članovi IO NS KZŽ Velimir Leskovar, Dragutin Tomašković i tajnik NS KZŽ Juraj Sirovec. Posebnu nagradu dobio je delegat Josip Majsec koji je nakon 44 godine rada na toj funkciji otišao u sportsku mirovinu. Na kraju moram spomenuti i prekrasan potez igrača Pregrade koji su napravili špalir svojim protivnicima prije primanja pobjedničkog pehara. Kao što se i najavljivalo, bio je to pravi praznik nogometa u Klanjcu.

Izjave trenera

Zvonko Serdar, trener Pregrade:

– Čestitam momčadi Gaja koja je ipak kvalitetnija i iskusnija momčad i znali su to poentirati. Mi smo dali svoj maksimum i u porazu moramo biti zadovoljni. Na kraju smo mogli zabiti i izjednačujući pogodak, ali bez obzira na to ponosan sam na svoje dečke.

Marijan Glavica, trener Gaja:

– Čestitam svojoj momčadi na osvojenom kupu i drugom mjestu u 3. NL Centar. Ovo je najbolja sezona u povijesti kluba, na što sam ponosan. Sama utakmica mogla je otići i na stranu gostiju koji su bili izvrstan i visoko motivirani protivnik. Moram istaknuti visoki fair-play od svih aktera na travnjaku do navijača u gledalištu. Prekrasna utakmica, prekrasna atmosfera i jedno prekrasno finale.

PREGRADA – GAJ 0:1

KLANJEC: Igralište Klanjca. Gledatelja: 700. Sudac: Z. Fotivec (Špičkovina). Pomoćnici: K. Sumpor (Gornja Stubica), M. Horvat (Dubrovčan), četvrti sudac: M. Komorski (Martinec Orehovečki), dodatni sudac: D. Filko (Klanjec).

Strijelac: Deak (41′)

PREGRADA: B. Kušar, Pondeljak (73′ Koprivnjak), Vdović (89′ Vešligaj), R. Golubić, I. Golubić, D. Kolar, Krizmanić (78′ Brežnjak), M. Kušar, Z. Vdović (86′ Kecur), Špoljar (45′ Kantoci), N. Kolar (89′ Benko). Trener: Zvonko Serdar

GAJ MAČE: Strahonja, Deak (90+2′ Cicnjak), Tepšić (61′ Dačnik – Kovačić), Sambol, Postonjski (46′ Šoštarić), Haramustek, Šaban (76′ Plehan), Nikolić, Kovač (46′ Sedak), Kovačić (46′ Baneković), Ristovski. Trener: Marijan Glavica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba