Velika obljetnica

BUDINŠČINA: Osnovna škola proslavila 180. rođendan! Ogromna je to brojka…

Objavljeno: 30.05.2024. zagorjeinternational

Osnovna škola Vladimira Nazora Budinščina u utorak je prigodnim programom bivših i sadašnjih učenika obilježila 180 godina svog postojanja. Program je započeo satom otvorenih vrata kako bi gosti imali priliku obići sve novitete u školi te razgledati izložbene prostore unutar i van škole kao i prezentaciju nove opreme.

Brojne okupljene u predvorju škole pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek koja je ravnateljici Renati Kreber-Mikšaj uručila zahvalnicu, koju je školi uz ovu veliku obljetnicu dodijelio župan Željko Kolar. Zamjenica župana naglasila je kako Krapinsko – zagorska županija, kao osnivač škole, ulaže sredstva u poboljšanje materijalnih uvjeta rada te se posebno brine o radu s darovitim učenicima i teškoćama u razvoju.

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina s Područnom školom Hraščina broji 234 učenika. Nastavni proces se iz godine u godinu osuvremenjuje informacijsko-komunikacijskom tehnologijom i uključuje u brojne domaće i međunarodne projekte. To je mala škola velikih pogleda koja djeluje gotovo dva desetljeća. Iza nje su brojni naraštaji učenika koji su se u toj školi intelektualno, emocionalno i duhovno pripremali za život, više stotina učitelja koji su iz generacije u generaciju predano, neiscrpno, hrabro i srčano težili oplemenjivanju mladih umova novim znanjima i iskustvima.

Lijepa obljetnica

– Sa sigurnošću možemo reći da su učenici naše škole sve ovo vrijeme dobivali kvalitetna temeljna znanja za što uspješniji nastavak njihova školovanja na sljedećoj stubi obrazovne vertikale – poručila je ravnateljica Renata Kerber Mikšaj te zahvalila svima koji su u proteklih 180 godina učenike i učenice pripremali za život i učili ih da budu dobri i čestiti ljudi.

Ravnateljica je podijelila plakete zahvale: Krapinsko – zagorskoj županiji koju je primila zamjenica župana Jasna Petek, Općini Budinščina koju je preuzela predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić te Općini Hrašćina koju je preuzeo načelnik Branko Tukač. Na svečanosti su bili prisutni i članovi Školskog odbora, predstavnici Vijeća roditelja uz predstavnike udruga, donatora i sponzora te medija.

Kulturno-umjetnički dio programa pripao je bivšim i sadašnjim učenicima te djelatnicima koji su svojim izričajem upotpunili i naglasili osjećaj radosti i ponosa uz ovakvu obljetnicu. Program su svojim prisustvom uveličali i umirovljeni djelatnici škole koji su se okupili u lijepom broju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba