Jedno će vrijeme biti zatvoren promet kroz centar grada

U Zaboku će se u četvrtak održati procesija povodom Tijelova 

Objavljeno: 28.05.2024. zagorjeinternational

Ovog četvrtka, 30. svibnja, slavi se svetkovina Predragocjenog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo. Nakon svečane svete mise koja počinje u 9 sati u Osnovnoj školi uslijedit će procesija kroz grad.

Na blagdan Tijelova diljem svijeta vjernici u procesijama kroz mjesta svoga boravka sudjeluju u svečanom slavlju pronoseći Presveti Oltarski Sakrament. Na taj način u vanjskoj proslavi žele izraziti ljubav prema Kristu koji nam se darovao u svetoj Euharistiji. 

– Ove godine po treći puta ćemo organizirati Tijelovsku procesiju ulicama našega grada. Nakon svete mise poći ćemo od Osnovne škole prema centru grada Zaboka – kažu iz zabočke Župe sv. Jelene Križarice. 

Prva postaja bit će kod DVD-a Zabok, druga kod Kumrovečke ulice, a treća na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog gdje će biti i završni blagoslov s Presvetim Sakramentom.

– Pozivamo sve vjernike Župe da su uključe u ovu svečanu procesiju, posebno ovogodišnje prvopričesnike i krizmanike, članove udruga, policiju, vatrogasce te djelatnike društvenih ustanova kao i sve druge skupine vjernika naše Župe. Pokažimo svoju vjernost i ljubav prema Kristu darovanom u Presvetom Sakramentu Euharistije – poručuju iz Župe. 

Dodajmo da su PU krapinsko – zagorska i ŽUC KZŽ odobrili kratkotrajno i privremeno zatvaranje županijske ceste Ž2195 radi održanja Tijelovske procesije od župne crkve Ulicom Matije Gupca do Trga K. Š. Đalskog 30. svibnja u vremenu od 10 do 11 sati. Za to vrijeme privremenog zatvaranja prometa obilazni pravac je industrijska cesta odnosno državna cesta D1 i nerazvrstana cesta Celine te obratno. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba