Predstavljen program jednog od najiščekivanijih i najljepših zagorskih festivala

SVI U STUBAKE! Mali ulični festival počinje idućeg petka, a evo tko vas sve dolazi zabavljati, nasmijati i uveseliti

Objavljeno: 28.05.2024. zagorjeinternational

Svake godine s nestrpljenjem se očekuje najava Malog uličnog festivala (MUF) u Stubičkim Toplicama kako bi se saznalo tko to sve dolazi uveseliti goste na ovoj manifestaciji koja je već poprimila tradicionalne gabarite.  

Tako su danas na terasi Hotela ‘Matija Gubec’ program festivala koji počinje već idućeg petka prezentirali član Organizacijskog odbora Festivala Filip Poštek, Adam Končić u maniri svojeg lika ‘Gospona Stubaka’ te načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak. 

Kako je istaknuto, i ove godine sve posjetitelje očekuju doze smijeha, veselja, iznenađenja na ovom, inače prvom zagorskom uličnom festivalu, a bit će tu i šarenilo boja, mirisa i okusa te brojna događanja.

– Posjetitelje očekuje atraktivni koncerti, ulični zabavljači, kazališne predstave i izuzetno bogata ugostiteljska ponuda, radionice, kino na otvorenom, lunapark te naravno program za najmlađe – kazao je Poštek te otkrio neke detalje programa: 

– Festival se odvija od 7. do 9. lipnja s preko 50 sati programa. Tako u petak nastupaju Rajko Suhodolčan & Kvartet Gubec, a potom slijedi stand up Vlatka Štampara, dok će u centru svirati Teška Industrija. Park Maksimilijana Vrhovca u subotu ugošćuje Ivanu Kindl te teatar Moruzgvu, a toga dana nastupa i Giuliano. Nedjelja je pak rezervirana za radionice i predstavu Teatra Exit i Gustafe – nabrojao je Poštek istaknuvši kako je MUF postao motiv dolaska turista u Stubake te je time promotor cijelog Hrvatskog zagorja. 

Rado viđeno lice na ulicama Stubaka, Adam Končić, itekako je svjestan svoje zadaće, odnosno zadataka ‘Gospona Stubaka’ koji nisu mali. 

– Imamo spreman biciklin kako bi sve to skupa mogli na vrijeme i obaviti. Bit će tu pregršt zabave za svakoga, a valja istaknuti kako je ovo obiteljski festival u cjelodnevnoj varijanti. Naravno, ne odustajemo od kazališnog programa, pa nam tako dolazi nova predstava ‘Prekid preko veze’ u kojoj igraju Filip Detelić i Petra Kurtela i naš Oroslavčanin Matija Šakoronja, a predstava je imala premijeru prije mjesec dana te je uz to i nagrađena. Druga predstava već 17 godina puni dvorane, riječ je o ‘Kako misliš da me nema’ s Amarom Bukvićem i Filipom Juričićem – istaknuo je Končić. 

Načelnik Stubičkih Toplica istaknuo je kako ga kroz godinu, odnosno odmah nakon završetka MUF-a, ljudi pitaju kad će biti sljedeće izdanje i tko će nastupati. 

– Stvorili smo u pet godina jedan klasik, ne samo u Zagorju već i šire, a prošlogodišnje izdanje je osvojilo nagradu ‘Simply the Best’. Imamo sve za najmlađe i one starije, a u Parku će biti postavljen video zid gdje će se prikazivati filmovi što je dodatna ponuda koju svake godine pokušavamo ostvariti. Uz to, Mali ulični festival je odlična promocija Zagorja kao i OPG-ova koji na ovaj način dolaze do novih kupaca – zaključuje Beljak uz poziv u Stubake već idućeg petka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba