Ima više teorija, ali jedno im je zajedničko

MEĐUNARODNI DAN BURGERA: Znate li od kud zapravo dolazi ova gurmanska poslastica?

Objavljeno: 28.05.2024. zagorjeinternational

Svake godine 28. svibnja obilježava se Međunarodni dan hamburgera, pišu mnovine.hr.

Kroz povijest postojao je velik broj ljudi koji su tvrdili kako su upravo oni izumili hamburger odnosno da upravo oni polažu pravo na podrijetlo. Između svih njih, jedino što je moguće sa sigurnošću zaključiti jest to da mu je imenjak njemački grad Hamburg.

Teorije

Prema nekim teorijama, hamburger potječe upravo iz navedenog grada gdje ga je stvorio gospodin po imenu Otto Kuase, odnosno Otto Krause.

Prema drugoj teoriji, začetnik hamburgera je Louis Lassen koji je još 1900. godine u Americi svojim gostima posluživao domaće juneće meso s roštilja između dva komada peciva i tako izumio hamburger. 

Treća teorija govori kako su Kinezi već stoljećima prije toga prakticirali istu stvar. Neovisno o tome što je istina, hamburgeri su omiljeni svim ljudima diljem svijeta.

Danas predstavljaju pravu gurmansku poslasticu i mnogima omiljen zalogaj. Postoji bezbroj varijanti i načina spremanja hamburgera ovisno o željama pojedinca, no jedno je zajedničko: savršen komad mesa kao glavni sastojak.

U Seymouru u američkoj državi Wisconsin, danas čak postoji Hamburger Hall of Fame odnosno, bolje rečeno, muzej posvećen hamburgerima. Stoga, danas je prava prilika počastiti se jednim kvalitetnim hamburgerom!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba