HNS-ov kandidat za Europski parlament posjetio je Istru

Lukačić: Inkluzivan i održiv ekonomski rast može stvoriti bolje mogućnosti za sve građane Hrvatske

Objavljeno: 28.05.2024. zagorjeinternational

HNS-ov kandidat za Europski parlament Krunoslav Lukačić posjetio je Istru u sklopu kampanje za nadolazeće europarlamentarne izbore. Domaćin mu je bio dr. sc. Ivan Herak, član Predsjedništva i Predsjednik Gospodarskog odbora HNS-a-Liberalni demokrati i Povjerenik stranke za Istarsku, Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju. 

Lukačić je istaknuo kako će se odlučno boriti za gospodarsku politiku koja potiče rast, a njegova vizija uključuje pravedniji ekonomski sustav s ravnomjernim razvojem svih regija Hrvatske. 

– Sve regije moraju imati jednake mogućnosti za razvoj i napredak. Kroz podršku malim i srednjim poduzećima treba omogućiti bolje uvjete poslovanja uz olakšavanje administrativnih procedura, poticanje inovacija te podršku održivim tehnologijama. Investiranje u inovacije i održive tehnologije ključno je za budući ekonomski rast. HNS će podržavati projekte koji doprinose održivom razvoju i boljoj budućnosti za sve građane. Inkluzivan i održiv ekonomski rast može stvoriti bolje mogućnosti za sve građane Hrvatske, posebice kroz stvaranje novih radnih mjesta. U Europi, gdje se suočavamo s izazovima poput automatizacije i digitalizacije, moramo osigurati da svaki građanin ima priliku za pristojan posao. To znači investiranje u obrazovanje i prekvalifikaciju, kako bi radna snaga bila spremna za poslove budućnosti. Također, moramo se fokusirati na stvaranje radnih mjesta koja će biti sigurna i koja će pružiti stabilnost i sigurnost radnicima – rekao je Lukačić.

Dr. sc. Ivan Herak istaknuo je važnost digitalne transformacije za Hrvatsku. 

– Digitalna transformacija i održivi razvoj turizma ključni su za budućnost Hrvatske kao turističke destinacije. EU fondovi omogućuju nam alate i sredstva za unapređenje digitalne infrastrukture i uvođenje modernih tehnologija u turizam, čime se poboljšava kvaliteta usluga i otvaraju nova radna mjesta. Edukacija i cjeloživotno obrazovanje zaposlenih u turizmu omogućit će da se prilagode novim trendovima i tehnologijama, što je nužno za održavanje konkurentnosti i pozicije na turističkom tržištu. Razvijanjem novih oblika turizma, poput ruralnog i ekoturizma, možemo postići ravnomjerniji turistički promet i smanjiti sezonalnost, što će doprinijeti još jačem prihodu od turizma, ali i održivom razvoju i očuvanju prirodnih i kulturnih resursa Hrvatske – izjavio je Herak.

Ivan Herak i Krunoslav Lukačić
Krunoslav Lukačić i Ivan Herak

Na digitalnu transformaciju osvrnuo se i Lukačić. 

– Startupi su nositelji inovacija i novih tehnologija. Potrebno je stvoriti poticajno okruženje za njihov razvoj i rast, a partnerstvo između vlade, akademske zajednice i privatnog sektora ključno je za uspješnu digitalnu transformaciju. Trebamo zajednički raditi na razvoju novih tehnologija i primjeni digitalnih rješenja – dodao je Lukačić. 

– HNS vjeruje da inkluzivan i održiv ekonomski rast može stvoriti bolje mogućnosti za sve građane Hrvatske. Pozivamo sve birače da podrže našeg kandidata, Krunoslava Lukačića, na izborima za Europski parlament, koji se nalazi na 10. mjestu “Fairplay“ liste pod rednim brojem 9 – pozivaju iz stranke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba