Kod Krapinskih Toplica uhićen 70-godišnjak. Kod sebe imao enormnu količinu oružja

Objavljeno: 28.05.2024. zagorjeinternational

U nedjelju je temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, na području općine Krapinske Toplice izvršena pretraga obiteljske kuće u vlasništvu 70-godišnjaka. Tom prilikom je uz oružje i streljivo koje je legalno posjedovao, pronađeno 19 komada drugog vatrenog oružja raznih pušaka i automatskih pušaka, 24 komada različitih pištolja, zračnih, signalnih, automatskih pištolja i kubura, više od 8700 komada raznog streljiva, kao i više desetaka raznih dodataka i rezervnih dijelova za oružje, koje je 70-godišnjak nezakonito posjedovao.

– Zbog osnovane sumnje kako je počinio kazneno djelo “nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ iz čl. 331. Kaznenog zakona, 70-godišnjak je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave krapinsko – zagorske – navodi policija.

– Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti – dodaju. 

Kampanja Ministarstva unutarnjih poslova “Manje oružja – manje tragedija“ provodi se od 2007. godine s ciljem poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, bez sankcija. Svrha Kampanje je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava, te senzibilizacija javnosti u smislu poticaja građana na dragovoljnu predaju oružja bez sankcija.

– Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju – pozivaju iz policije.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

PU KZ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba