Lijepa tradicija

Župljani iz Marije Bistrice i Laza hodočastili u Moravče

Objavljeno: 27.05.2024. zagorjeinternational

U nedjelje, na blagdan Presvetog Trojstva župa Uznesenja BDM-e Marija Bistrica tradicionalno je hodočastila u Moravče, gdje se upravo na tad slavi Dan župe, piše Radio Marija Bistrica.  

Ove godine iz Marije Bistrice uputilo se sedamdesetak pješaka, predvođenih rektorom Svetišta prečasni Domagojem Matoševićem i đakonom Vedranom Jakićem. Kod raspela na putu za Moravče priključilo se i nekoliko  župljana župe sv. Andrije apostola Laz, pa su svi skupa uz pjesmu nastavili put do Moravča, gdje su im se pridružili i brojni drugi župljani iz bistričke i lazanske župe, koji su stigli automobilima.  

Misu u 9.30 sati predslavio je velečasni Mirko Brlić, koji je također stigao pješke i to sa župljanima župe Laz, a propovijedao je đakon Vedran Jakić. Nakon mise gostoljubivi domaćini su počastili hodočasnike. 

Na povratku iz Moravča mnogi su zastali kod Vile Vladimir, gdje organiziran tradicionalni piknik, a ekipa od 17 pješaka i natrag je išla pješice i to šumskim putem.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba